Monday, June 18, 2012

Practice makes perfect :p

* Semalam entah dari mana datang semangat aku untuk drive sampai Shah Alam..Sabtu malam ke Damansara Uptown jumpe kawan2..sebab da lama tak jumpe dorang kan..tapi Sabtu tu my friend yang drive sebab takut nak bawak kat jalan besar..tapi semalam lepas makan tengahari yang sebenarnya plan untuk hantar my friend tu balik naik ERL dan tetibe plan berubah dan dia cakap tak jadi balik semalam dan boleh balik pagi ni..so terusla plan nak gi jenjalan..first2 gi basuh kereta sebab da comot sangat da..cian cik purple kan..pastu gi mandikan dia..gi cari sendiri2 je kedai basuh keta dan terus jumpe..senang la lepas ni da tau tempat basuh keta..basuh + vakum dorang cas RM10 je..kira ok la..cepat lak tu dorang buat..dan bersih..jadi puas hati plus ade abang comel..lagi la best rasa..hehe *


* Lepas tu balik solat jap..pastu teruskan perjalanan ke Kelana Jaya amek kawan lagi pastu ke Shah Alam kawan hantar barang pastu ke Taman Melati amek wanda (ambil masa yang lama untuk sampai ke Taman Melati sebab sesat haha!) pastu pegi makan dan karaoke dan minum dan balik putrajaya..sangat gigih yea? tapi aku rasa bangga with myself sebab aku boleh drive walaupun dalam keadaan sesak dan tertekan sepeti di KL yang sibuk dan semua driver yang kuang ajaq! tu..so, daripada situ, aku da boleh train diri aku untuk jadi lebih cekap dalam memandu selepas ini..insyaAllah sebab target aku nak drive balik kampung..mudah-mudahan tercapai :p *

Friday, June 15, 2012

The Glee Project Season 2

* Officially I'm addicted to The Glee Project Season 2..surprisingly..I don't know why..maybe what attracted me to watch when Lea Michele named to be mentor for the first episode..so I watched Lea Michele and at the same time, started to like the show...aaaaand the main reason to like this show, they got lots of hot contenders and all the segments in this show are fun..like dance class with Zack Woodly (chareographer for Glee cast) and they make their own clip video...and of course I like Michale Weisman the most..hehe :p *
Maxfield (eliminated on first epi)










                                                     

Wednesday, June 13, 2012

haha..he's funny!

* He's funny, charming, handsome, high self confident and more to come..he has it all... I want to marry an old man..haha *




Worst Nightmare

* Yea..I had a worst nightmare ever last nite..actually tido lama sangat kot semalam, jadi macam2 la mimpi..dan mimpi tu pasal aku dirisik oleh seseorang dan aku, hanya redha dengan keputusan itu dan just setuju dengan keputusan semua orang..dan selepas itu baru aku tau siapa yang merisik aku tu..dan aku sudah tiada perasaan..untuk menolak rasa kesian dengan ibu beliau dan aku hanya berdiam diri walaupun dalam hati aku, memang menolak dan tidak bersetuju langsung..dan aku tersedar pada jam 3 pagi pastu aku sambung tido dan boleh mimpi tu bersambung lagi..pasal itu aku terima pinangan itu, dan aku da jadi tunangan orang tapi aku TIDAK happy with it..dan aku hanya redha sebab tanak semua orang sedih..mimpi apa ny? confuse lak aku memikirkannya..*

* Kalau betul benda ni jadi, aku akan korbankan kebahagian aku demi nak lihat orang happy ke..sanggup ke aku? entah, aku pon tak pasti..adakah mimpi itu sebagai petunjuk kepada sesuatu atau hanya mainan tidur..memang aku akui dalam hati ni, aku memang inginkan seorang teman kalau kawen skang pon boleh tapi dengan siapa? aku tak pasti..kalau ada orang yang boleh terima aku apa adanya..dan buat aku happy aku akan cakap "I do" je..hehe tapi yang pasti bukan kerana terpaksa lah..*





Tuesday, June 12, 2012

Masih sama

* Tidak dapat dipastikan namun ternyata semasa pertemua yang tidak dirancang semasa majlis perkahwinan one of my best friend last few days, he seems look so pleasure when saw me..and I just be the real me and not talking to him just smile let him be..because for me, I don't want to let anything happened again..and I don't want to make any eye contact or involve any conversation with him at that time, now or never..because..there is no reason actually..I just want to walkaway from him..I don't think I am the right person for him..and I just want to live my life on my own way..away from him or no related at all with him..but my friends as well as his friends..and when they met and talking and if me included in the conversation especially now, when I got problem with my driving license and I bought my own car..that kind of things you know, will reach him through my friends which I don't really want him to care about me anymore..but I know, he can't help it cause we are in the same small circle..wherever or whenever you meet others, you will like it or not, exposed with the news about other friends..so, that's happening now.. and last few days he sms-ed me and tried to create a conversation about my problems, about my new car, and about my life..try to show his kindness, his care about me..yea I know, he is a kind person..he care about me but please..I don't see any chance for me and him...so, just move on please *


* And the feeling I got whenever I met him or received text messages from him, I don't like it..it's so depressing..so with that sense, how am I supposed to say yes to him if I don't have the beauty feeling towards him..so, I really hope that he will understand and start to move on and most important, he's not plan to do anything stupid to me like vodoo, sihir, santau or anything..just accept the fact that we're not meant to be..someone else was made for you and me? I don't know, maybe there's someone else or maybe not at all but definitely not you!..sorry is that all I can say *

Wednesday, June 6, 2012

Hajat Kesampaian

* Syukur Alhamdulillah..apa yang dihajati telah tercapai dan sudah  berada dalam genggaman..cita-cita untuk memilikinya pada hari lahir ku yang ke-27 yang lepas namun atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, terlambat sedikit tapi akhirnya dapat juga, syukur alhamdulillah..cuma, nak dapatkan full license tu cepat2 supaya boleh melangkah dengan lebih jauh..insyaAllah..dan apa yang aku impikan itu ialah my first car, MyVi purple..so it's mine already...i call her Miss Berry and it's so cute..love it so much..!! :)  *


Snow White and The Huntsman

* Last week i watched Snow White and The Huntsman..actually memang da lama nak tengok sebab utama ialah abang Huntsman tu la..after tengok cite The Avengers haritu, hatiku telah terpaut dengan kegagahan dan ketampanan Mr. Chris Hemsworth..dan Snow White and The Huntsman memang tidak mengecewakan..sangat best..walaupun tak banyak skrip untuk Mr. Huntsman tapi tetap berjaya menunjukkan sisi gagah dan segak dan baik hatinya itu..Kristen Stewart pon tidak mengecewakan..sangat bagus lakonan dia kali ni..*

* Cinematography filem itu sangat menarik namun ending dia membuat semua tertanya-tanya siapa yang Snow White pilih the hunstman atau kawan lama dia, William..hoping for the sequel la..harap2 ada..nak tengok Mr. Huntsman lagi..*

*Semalam ulang lagi tengok Thor..dan happy coz boleh tengok wajah si gagah dan tampan itu. Loki pon aku suka tengok lakonan die..overall, Thor was a good movie..can't wait for Thor 2 :p *