Monday, April 30, 2012

The Avengers

| One word to summarize about this film, AWESOME! and can be added as SUPERAWESOME! yess..seriously I am the huge fan of the movie..I liked Ironman sequel movies, I liked Thor, but Captain America, Hulk, Black Widow and Hawkeye are new to me because I know only little information about them but most I like is Ironman, Mr, Tony Stark is just so cool and I love his attitude..can i marry Mr. Stark? haha but for The Avengers, it's seriously great and funny at certain part..so enjoyable :p |








Friday, April 27, 2012

Kawan Menangis

| Actually dulu, aku pernah menjadi seorang pendengar yang baik.mudah bersimpati dengan nasib buruk yang dialami oleh kawan2 dan sangat mudah memberikan kata-kata dorong supaya mereka kembali kuat..dan aku happy dengan kelebihan aku yang satu itu|

| Tapi semalam membuatkan aku sedar..aku sebenarnya sudah tidak seperti dulu..aku bukan seorang pendengar yang baik lagi..aku bukan seorang yang mudah bersimpati lagi..aku..heartless sekarang ni..buktinya..one of my best friend..we met yesterday and she told me about her tragic story and suddenly she cried..and i just stared at her and try to make a joke and i felt tired listen to her sad story..i don't know why..but I still give her supportive words but deep in me, I feel nothing..I feel so tired and it seems like the burden of the world is on my head..i can not take it..maybe sebab aku memang da selalu fikir masalah aku sendiri yang tak berkesudahan..jadi aku tak boleh nak terima lagi cerita-cerita sedih dan depressing..sorry my friend, i do care about you but my condition, I don't know maybe I should settle down my own problem so that I will able to help others..but I do care about you and will pray for you so you will find a way to settle your problem away..insyaAllah :p |



Thursday, April 26, 2012

Nationals Competition

| Now talking about something that can makes me smile from ear to ear..hehe..Glee la apelagi..today Lea Michele tweeted about them shoot for nationals episode..and bukak je tumblr..ade gambar depa ny..cantik sangat costume mereka..sukeeeee...and talking about nationals..maksudnye season 3 da nak sampai finale da la kan? alaaa cam sedih la pula..nak tengok Lea Michele dan Cory Monteith and the rest of the cast..but looking forward for season 4..thanx God coz Lea and Cory will still be in the drama..yeay! :p |


Thursday, April 19, 2012

Aku pulak kena marah ke?

| Hari ini sangat banyak maklumbalas diperlukan daripada mesyuarat-mesyuarat yang telah diadakan. Aku dengan kerja aku, tertangguh2 sebab nak sediakan dokumen untuk bos pergi mesyuarat. Pastu aku tolong bagi maklumbalas setakat yang aku tahu dan setakat yang aku cover..Lepas tu pukul 5 petang baru aku boleh buat kerja sendiri. yang menunggu bising-bising da diseberang sana sebab terpaksa menunggu lama untuk tindakan aku..aku? apa aku boleh lakukan? terlalu banyak perlu dibuat..cover untuk orang dan tiba-tiba datang pula kerja yang urgent yang aku memang tak tahu langsung nak goreng apa sebab bukan di bawah bidang kuasa aku..dan aku perlu menunggu orang yang boleh memberi maklumbalas tu balik daripada suatu tempat..dan dalam masa itu, semua orang duk urged aku..dan aku mula la panic. Semua nak tang tu jugak..|

|aku bbm la orang yang boleh menjawab ny..satu dua die reply pastu langsung tak reply..aku kat sini..asyik-asyik kena called asyik-asyik kena called..apa aku nak buat? aku goreng macam buat karangan tu boleh tapi kalo salah aku taknak tanggung sebab aku memang tak pernah taw tentang isu tersebut. Pastu aku called, die jawab cam nak marah..maybe sebab tension banyak dia perlu buat atau tension sebab aku tak henti-henti duk tanya die..whateverlah..pastu sampai je office ngan muka ketat..tak pandang pon aku tanya apa yang urgent sangat..aku explain la..pastu terus blah..hemmmm entahla tak tahu nak kata apa..memang tu kerja engkau kan? nak marah kenapa? aku da tolong pon jawabkan apa yang aku boleh jawab..ringan la sikit beban kan..pastu nak buat muka..xpela..malas nak layan sangat..tapi kalau die salahkan aku, memang tak patutla..emosi terlebih..dan aku tak dapek nak nolong la|