Wednesday, February 29, 2012

Parasit

| Dalam persahabatan, ada yang betul-betul ikhlas nak berkawan..ada yang suka-suka je datang dan pergi seperti angin lalu..ada juga yang menjadi parasit untuk meletakkan diri di tempat yang selesa supaya dipandang oleh kawan2 yang lain dan parasit ini adalah yang paling bahaya dan boleh menjatuhkan kita sekelip mata sahaja.. |



| Dan sekarang aku berhadapan dengan parasit ini..walaupun aku tiada masalah dengan dia, tapi dia yang over reaction pulak seperti aku ada masalah dengan dia..mungkin dia dah lupa apa yang dia buat kat aku tak lama dulu..dia cakap aku macam2 walaupun aku bukan rapat sangat dengan dia dan sekarang perkara sama berulang lagi..macam2 dia kata kat aku melalui twitter..seolah2 dia tahu semua benda dan aku, tak tahu apa-apa sangat bodoh dan naif..die tak tahu hidup aku dan apa yang aku telah lalui..aku dengan macam2 cerita pasal die tapi aku diamkan aje kerana aku faham bagaimana perasaan bila orang duk mengata kita dalam diam tapi dia terang-terang pula mengata aku..aku bukan penakut..aku bukan tak berani menentang..tapi aku tak mahu jadi stupid seperti dia..aku bukan orang yang senang2 nak cari gaduh..tapi dalam diam...aku akan remove kau dalam senarai kawan aku..sorry for that...kau bukan untuk siapa2..aku tiada kawan seperti kau, aku boleh hidup aman damai..selagi boleh, kau berlagaklah..kau mengatalah sesuka hati kau..sampai kau tak mampu lagi, dan kau tengok balik, apa yang kau lakukan terhadap aku..lambat laun kau akan laluinya juga..kau rasa kau da cukup matang..kalau betul kau matang, kau takkan mengata orang tanpa usul periksa..da..aku tiada masa untuk orang yang sangat "matang" seperti kau..till then, bye...hope not to see you again :p |


Weekend Getaway

| Weekend getaway last 3 days was just so awesome..i feel so rested and relaxed..bangun setiap pagi dan menghirup udara segar dan melihat pantai yang indah dan laut nan membiru..segar je rasa..rasa seperti ingin terus berada di situ..tanak balik..boleh? hehe |

|Diary of Weekend Getaway|

24th Feb 2012 - Day 1 - Tiba di jetty Kuala Besut around kui 8 pg lebih camtu but have to wait for boat to Pulau sampai kui 10.30 pagi..it's a really last minute plan..mmg just cakap nak pegi set plan and just go..gile tak? haha..and sampai di pulau around kui 12 camtu..and have to wait for awhile untuk masuk bilik..dan chalet, memang best dan terbaik..dari chalet da boleh nampak laut nan membiru..ahhhh sungguh segar..kami pergi berlima..which are Aku, Wanda, Aim, Mimie dan Arep (kawan bashar)...tak ramai tapi tetap having fun..minus takde banyak program sangat boleh buat sebab orang lain belum gaji..aku  paling nak gi island hoping..tapi semua orang tanak..so terpaksa pendamkan hasrat je la..it's ok next time pegi lagi..insyaAllah.

Lepas lunch, kami tunggu matahari redup sedikit dan apalagi? mandi laut lah..! air sangat jernih tapi masin..erkkk..(gi telan air laut sapa suruh?) ombak agak besar tapi syok..memang best tapi ade jugala moment aku rasa sedih dan sunyi sangat..entahlah..maybe aku kenangkan nasib dan masalah yang aku ada tapi aku tak pasti akan masalah itu..maybe masalah family dan juga masalah belum kutemui kekasih hati..maybe..but aku tanak kenangkan semua masalah tu..aku nak having fun je..

Malam, kitorg ade barbeque kat chalet..best..!! walaupun aku bukan makan semua makanan yang ada..aku rasa aku paling sedikit makan..tapi aku tak kisah..da namanya perut kecik tak boleh nak makan banyak2 sangat kan..haha..pastu we did keje gila..karaoke-ing but wait for it..in front of other pelanggan chalet yang lain ok? haha duet with Bashar..punyela kecut kurasa berada di di depan itu..haha..namun relax je lah..just suka2..and just relax2 main uno and went back to chalet and tido.. ;p

25th Feb 2012

Bangun pagi yang tak berapa pagi sangat tak sempat tengok sunrise..sangat sejuk..elektrik da mati pon tak rasa lagi sebab sejuk angin pantai..pastu pegi breakfast dan lepak2 kejap and pegi lunch and mandi lagi sekali kali ny di lokasi yang lebih cantik dan boleh baring2 lepas mandi laut..ahhh sungguh indah...

Pastu pulang dan siap2 untuk makan malam..makan malam di chalet dan tunggu untuk karaoke..da janji dengan abang2 pekerja chalet tu nak duet dengan dia..hehe..saje je nak memeriahkan suasana..pastu amek kau..da start gila microphone dan tak leh nak stop..haha..memang orang lain pon da start menyampah ngan ktorg kot..tak kesahla..

Pastu spend time main uno dan main teka2..gelak tak engat kan..? sampai aku semput2..haha..adeh..lepas tu tido la..penat sangat da 

26th Feb 2012 

Bangun around kui 9 pagi dan kejutkan semua orang..packing siap2 takut lambat lak nanti..sebab ktorg kena naik bot dalam kui 12 tengah hari..so pegi breakfast and pastu pegi bergambar di receptionist chalet bertukar2 kad dan berangkat pulang..naik bot ke jetty kuala besut semula..meninggalkan pulau...dengan pelbagai kenangan indah :)

Wednesday, February 22, 2012

Finchel Wedding

| Starting from the pilot episode of Glee I believe in Finchel I know they are meant to be together..the chemistry is there and I am so happy when the writers decided to get Finchel to married even they are still in high school and Rachel Berry has a big heart to pursue her study at NYADA and she wanna be a huge star..she ever promise to not doing "monkey business" before she get her first tony awards, people choice award and grammy..(she has a big dreams right?) but the plan has changed..Rachel Berry is still with her big dreams but she don't want to let go her love..the only one who will always be with her and support her no matter what happened..that's why she said yes when Finn proposed her and agreed to get married after the Regionals Choir Competition..|

| And I know the wedding will still going on regardless of any challenges such as the parents, HudsonHummelBerry clans came out with a plan to stop the two lovebirds from getting married, Quinn's condition after the accident, Kurt's plan to see her bff being a huge star before getting married and so many other challenges..it's true love though..and I pretty sure it will happen..I am so excited to know..|  

| I used to feel the feeling of fall in love, when you think he is the right one for you to spend you entire life with, and I want to feel it again but I am waiting for the right one which i don't know he exist in this world or not..but I will not stop myself to find my true love who will accept me for who I am..arghhhh i have being influenced by Finchel..don't know whether it's good thang or bad thang..haha but it's pretty young thang for sure!! :p |









Gleeeeee

| Can I just write about Glee all day today? haha...so excited with the episode..regionals episode before they go for hiatus and come back only on April 10th..about 7 weeks without Glee? what? but I will survive I know! haha..now I am waiting for the episode to finish download and watching it at home later but I already know the whole story by...google it..tumblr it..you can get all the news about glee and other stuff so easy, you know? and I am happy..with my effort (luckily my boss is not around until Friday) :p |

|The "On My Way" episode is all about Dave Karofsky who used to be a school bully guy and trying to hide in his closet and afraid to show who he is (he likes boy) and secretly likes Kurt Hummel who is dating Blaine Anderson..and one day, Karofsky told Kurt about his feeling and overheard by one of his schoolmate and his secret is not a secret anymore..people at his school made up story of him and they post things that insulted him in his facebook and he don't know what to do, feel so ashamed and decided to hang him self and commit suicide..but his dad save him..|

| Glee club knows about what happened to Karofsky and feel bad about it and feel sorry for him but they're facing another problem when Sebastian from The Warblers blackmailed Rachel with Finn's naked picture to warned her not to sing for the Regionals competition but nothing can stop them and they break their legs at Regionals and they win..The New Directions win Regionals!! yeay!! :p |

| And you can see Finn and Rachel in wedding dress..(Rachel Berry looks so beautiful) and they are waiting for Quinn because she went back to get her bridesmaid dress at home and the tragedy happened..Quinn got hit by a truck and to be continued....|






Tuesday, February 21, 2012

Pergi lah engkau pergi..

| Kau tidak memerlukan aku..aku mengaku aku bodoh kerana percaya..aku mudah percaya dan mudah membiarkan diri ini jatuh dan hati ini sangat rapuh..dan aku butakan mata kerana aku hanya ingin melihat engkau ada di hadapanku..|

| Semuanya terlihat jua..sejauh mana hendak disembunyikan..menipu aku dan menipu diri sendiri? adakah aku kisah? aku tiada kepentingan dan kau juga tiada kepentingan di sini lagi..jadi pergilah engkau pergi..|

| Semua yang engkau nyatakan di dada status update itu, aku tidak ingin tahu.. *senyum dan tertawa sendiri kerana membiarkan diri ini diadili oleh orang yang tidak layak..kamu! |

Mak Tak Kisah

| Dia buat cerita camana aku kat office kepada kawan2 aku..terus terang aku cakap aku kat office kadang2 cam lipas kudung..jarang sangat campur ngan orang..aku dalam bilik dan buat keje aku sendiri je..kadang2 tegur2 orang pon kalo time aku berjalan nak gi solat atau nak turun beli makan..sebabnya aku tak de masa nak bersembang2 cam orang lain..plus aku tau ada orang yang tak berapa suka aku..jadi buat apa aku nak gi duk tadah muka kat situ if orang tak suka aku kan..? jadi aku geng ngan orang2 yang ok dan cool je sebab aku ke office bukan untuk buat ketupat atau jual ikan seperti di pasar..aku ke office untuk buat kerja..dan kalau aku takde kerja pon aku boleh buat benda yang lagi bagus daripada bercerita tentang perkara yang tak betul dengan mereka itu..jadi kalau seribu yang benci aku pon aku tak kisah..aku tak cari pasal ngan dorang jadi aku nak risau apa? |

| So, bila ada orang duk bawak cerita kata aku tak berapa disukai di office, aku tak kisah..asalkan kerja aku siap dan bos percayakan aku..hal antara aku dan manusia lain tu, it's out of my control..kite tak boleh control siapa nak suka dan tak suka kita kan..I just trying to be my own self..so take it or leave it..that's that!  :p |


You can see

| You can see if someone is ok with you or not...you can read it through words..you can see it through action..but action basically speak louder than words..so it's happened to me..many times..and it's hurt when you think that you respect and appreciate that person in term of friendship but then they not feel the same way about you and tend to ignore you when you need them the most...but now..I just flush my toilet and let them go away...don't really interested to let it stay in my mind for a long time..it's gross and I will leave the space for who will appreciate me..maybe not now..maybe later I'll found one or more who can really see and accept me for the who I am..that's that! :p |



Glee-maids

| I'm in love with glee casts members not only because they are talented, beautiful and cute but they also hilarious..watch the above picture by yourself and I know what you think.. *Big smile :D |

weekend getaway

| Yeay..!! looking forward to do a weekend getaway..in an island..wowieeee!! so excited!! I need quality times for my own self..don't want to really care about crap drama thingy around me..just wanna chill out!! boo-yah!! bring me back my mojo and a cheerful me..without you..I can be happier..it's true!!  :p |

Rimas dan Tak Selesa

| Sebab dia one of the bosses here, dan sebab hormat dia dan sebab tanak apa-apa yang tak best jadi aku diamkan aje..tapi seriously aku rasa rimas..please go away from me!! |


Rindu Si Comel

| Dan aku rindu budak kecik itu..selama aku seminggu di kampung..dia sangat manja dengan aku..mula2 nampak aku, tanak dekat maybe sebab da lama tak nampak..tapi jarangla babies nak jauh2 dengan aku lama-lama kan..sebab aku ny pencuri hati babies..haha..jangan main2..|

| Selama seminggu, dia dekat dengan aku, bermanja dengan aku dan tidur dengan aku..pastu masa aku nak balik sini, nak naik bas aku dapat lihat muka dia sedikit sedih..maybe tak seperti yang aku sangka, tapi aku rasa budak kecik sangat bijak dan boleh rasa apa yang aku rasa..aku sayang budak kecik so much..dan harap yang terbaik untuk dia..jangan sebab masalah yang dicipta bapanya peluang untuk dia membesar dengan sempurna tertutup..aku berdoa semoga budak kecik sentiasa dilindungi oleh-Nya..insyaAllah |

| Seriously rindu gila kat budak kecik skang ny..!! |


Abah sakit...

| Actually abah da lama sakit..kalo tak sakit asma die, sakit jantung die..da lama jugak duk ulang alik hospital amek ubat..tapi disebabkan kesihatan makin teruk, doktor cadangkan Abah untuk buat MRI untuk check apa sebenarnya yang berlaku pastu nak buat pembedahan..|

| Jadi check punya check rupanya bukan jantung abah yang problem, tapi injap jantung yang berfungsi untuk pam darah ke jantung tu yang rosak..rosak habis la maksudnya..kena tukar immediately..so doktor refer abah ke Hospital Raja Perempuan Zainab II Kota Bharu untuk pembedahan..sebab utama ialah, tiada pakar di HUSM..dan yang tak bestnya kena tunggu giliran..aku engatkan da boleh operate cepat2 dan tengok abah sihat cam biase la..tapi kena tunggu dan abah pon berbelah bahagi samada nak operate atau tidak sebab abah takut dadanya dibedah..|

| Aku tiap-tiap berdoa semoga abah dapat sihat seperti biasa..buatlah apa cara sekalipun asalkan aku nak tengok abah sihat...insyaAllah segala urusan dipermudahkan |



Friday, February 3, 2012

Tapi....

| Plan tetap diteruskan..maka kami gadis semasa dan dua orang sahabat tetap teruskan plan tersebut..life must go on no matter what happen kannnn..jadi kami akan bertolak esok dan menikmati percutian tersebut..tanpa mereka? tak memberi kesan..itu pasti.. :p |


Plan tak jadi

| Haaa ny lagi satu masalah..masa jumpe..plan beriye je cam time tu jugak nak pegi..bla bla bla maksudnya bagi harapan kat orang lain yang memang nak join plan yang dicipta tu..sorang kawan tu da siap minta cuti..sorang kawan tu pulak da siap plan nak bawak adik lagi..aku MOJ sebab aku takde buat ape pon dan sememangnya cuti so boleh je join..|

| Maka hampir tiba pada hari yang dijanjikan, semua menyepi..tiada jawapan..lepas tu sorang sorang cakap tak boleh join sebab itu sebab ini sebab itu sebab ini..satu je nak cakap..kecewa kan? |

Mimpi lagi!!

| Okey skang aku tataw apa masalah aku sebenarnya..tak abis-abis mimpi..mimpi best lak tu..haha..selalu aku akan mimpi time antara kui 6.30 pagi hingg 7.00 pagi time tu aku snooze alarm clock dari 6.30 smp kui 7.00 sebab kui 7.00 baru aku akan betul2 bangun..so tadi aku termimpi..aku kat satu event..aku jadi cam LO la cam biasa..masa aku ngah sembang2 ngan sorang mamat ny, aku tak sure sapa dia, tapi berdasarkan butir-butir perbualan tu, aku rasa dia ialah seorang wartawan..dan masa ngah sembang ngan dia tu ada la beberapa orang jejaka2 tengok2 kitorang dengan wajah kurang puas hati..(konon jadi hot sangat la dalam mimpi tu) haha dalam mimpi kot..apa-apa boleh jadi kan..pastu aku tercakap sesuatu dengan kuat bila aku tengok one of my friend (tak sure sapa) ngah berposing kat tepi aku pastu aku jerit "over lah kau!!" tetibe ade orang suh aku senyap sebab kat sebelah tu ade press conference dan ok aku senyap.hehehe pastu tiba die panggil seseorang dengan nama Soul..|

| Wait soul? dalam kepala aku memang terbayangkan dia..dan memang dia..dia datang untuk press conference tu dan tiba2 entah bagaimana..dia berada di depan aku di kiri dan kanan dia ada dua orang perempuan..salah seorang perempuan tu kawan aku (siti jamaah) dan Soul pandang tepat ke arah aku..aku hampir pengsan..handsome ok? haha..pastu aku minta nak tangkap gambar pastu dia cakap ok sambil senyum pada aku..dan seperti biasa, blackberry aku buat hal...tetiba tengok2 Soul da takde..maka begitula berakhir mimpi aku..tapi tetap boleh buat aku tersenyum selepas itu..haha..berangan aje..tapi kan Shamsul Yusof memang handsome..hehe :p


Tak paham ny!!

| Ini kisahnya tentang staff aku yang sorang ny..beliau tu memang seorang yang suka cari pasal..tak pernah nak dengar cakap aku (maklumlah aku pegawai kontrak aje) sedangkan dia keje bawah aku..tapi aku tak kisah pon sebab aku boleh buat keje sendiri..dan nak dijadikan cerita, dia dapat tukar ke kementerian lain..happy la dia..tapayah nak stress2 ngan boss lagi kan.. tapi yang jadi masalahnya berita pertukaran dia tu pon dia main pass pass je kat orang lain..bukan nak bagitau sendiri..jumpe boss pon tak..jumpa aku lagi la tak..die tak suka aku kot? aku tak kisah..tapi boss? at least pegi la jumpe sekali pon takpe just cakap dapat tukar..tanak sembang lama2 pon takpe la..orang kata berbahasa kan..|

| Boss kite kot..walau annoying camane pon perangai dia, dia tetap boss..yang bagi markah dekat kau punya prestasi..jadi apa salahnya pergi jenguk bagi sepatah dua kata..skang boss tu da merajuk mengadu kat aku...maklumah boss kami tu sensitif sket..dan staff aku ny bukannya budak2 belasa tahun da tengah 30-an..patutnya da boleh fikir la kan..tapi entahlah..aku tamau campur..kalau nak buat jamuan ke aku boleh je organize tapi itula..antara bersemangat ngan tak je la..bila dia tak pernah taw nak menghormati kita kan...tapi xpela..takmo la over2 sangat dan take it too personal kan...sebab bagi aku sama je cuma itu je la aku tak puas hati, cara dia..ego terlebih-lebih..tak sure la camane dia kat tempat baru nanti..itu biarkan dia aje yang hadapi sendiri..harap2 dia dapat lihat gambaran sebenar apa yang dia da buat kat sini selama ini..karma is a bitch! :p |

 

Thursday, February 2, 2012

Finchel

| What I love about Finn and Rachel (Glee)? there are so many things that I can relate to their relationship..even though it's only a relationship in drama..but I can really feel it..(berangan mode : On) haha..and what else can makes me happy when they bring their relationship to another serious level..in the latest episode of season 3, Rachel said yes to Finn's proposal..I am happy..and I think others who ship their relationship also freakin happy by now..but..there is one but..Rachel still has her doubt about to tell Finn that she is accepted to NYADA maybe she don't want to hurt Finn when Finn didn't apply for any college or maybe she think Finn don't want to follow her to New York..or many other reason..I don't care what it is, all I want to know, they will not break their relationship up as told by Quinn because I believe both Finn and Rachel are so good together and love how they support and take care of each other..so now I am warning all the writers for Glee please please keep the Finchel relationship..I am begging you!! and I love Kurt and Rachel friendship more!! :p |