Tuesday, November 22, 2011

Seagames 2011 Football Final

Untuk ditonton berkali-kali :)


Mohd Muslim Ahmad... (sape tu?)

Mohd Muslim Ahmad atau Muslim, berjersi nombor 24..Penangan menonton perlawanan bola sepak untuk Sukan Sea 2011 beberapa minggu yang sudah, membuatkan aku berminat dengan salah seorang daripada tonggak harapan pasukan Harimau Muda ini..Muslim pada pandangan aku, berbadan tinggi lampai dan sangat tenang aje bila di barisan pertahanan..dan dilihat banyak membantu penjaga gawang pasukan Malaysia iaitu Khairul Fahmi..ketenangan die tetapi pantas menahan sebarang asakan daripada pasukan lawan, itu yang membuatkan aku kagum dengan dia.. jadi, ape lagi, aku search la serba sedikit maklumat mengenai diri beliau..yelah, nak jugak taw latar belakang ke ape kan..di bawah merupakan serba sedikit maklumat tersebut dan juga gambar2 Mohd Muslim Ahmad yang comel itewwwww :)

  • He according to Arsene Wenger has a "great mental stength" and was full of praise for the 22 year old Muslim.Along with Mohd Fadhli Mohd Shas,he has been tipped as best young centre back in country at this moment.

    Friday, November 4, 2011

    Tenang-setenang tenangnya

    | Itulah yang terjadi pada aku sejak kebelakangan ini..tenang setenang tenangnya..setenang air di kolam..setenang pungguk melihat bulan..setenang burung di langit..entah la aku bukan taw sangat peribahasa ny tapi aku hanya mampu nyatakan bahawa aku sangat tenang kebelakangan ini..punca? memang tidak diketahui...It's weird sebab aku tahu diri aku..walaupun luaran aku nampak tenang tapi dalaman aku berkecamuk lebih2 lagi jika ada problem atau bila perangai pelik bos aku datang..tapi sejak dua menjak ny, luaran tenang, dalam juga tenang...seperti sesuatu yang agak pelik sedang berlaku pada diri aku..|

    | Lagi membuatkan aku pelik, perangai bos aku memang macam2 lately..tibe2 je die nak marah semua orang.tibe2 je nak merajuk tanak bercakap dengan semua orang, tibe2 je panggil nama aku kuat2 macamlah aku ny pekak..tibe2 je suh aku buat kerja yang bukan kerja aku..tibe2 je tanak dengar pendapat orang..pendapat die je yang betul..tibe2 je nak tuduh aku itu ini..wahh banyak naa perangai pelik bos aku rupenye..kalau sebelum ny..memang aku da melenting da tak pun aku tumbuk punching ball yang ada kat atas meja ny tak pon, aku pasang lagu kuat2, tak pon aku tidur, tak pon aku nonton glee, tak pon aku online 24/7, tak pon aku mengadu kat officemate aku, tak pon aku tulis dalam diary untuk redakan tekanan itu..tapi akhir-akhir ini, aku boleh je bersabar dengna perangai2 pelik itu, aku OK je..boleh senyum lagi dan kadang2 aku pulak tenangkan bos aku tu..pelik..pelik...|
     
    | Macam masa bengkel 2 hari yang lepas..kitorang kena marah dengan Pengarah disebabkan salah seorang pegawai yang tak buat kerja..pastu da disebabkan bukan kerja aku, jadi aku buat tataw je la..walaupun time tu muka pengarah da merah padam nak marah kat bos dan kitorang sume..aku boleh buat tataw dan duk bersembang ngan Mr.Adorable..pastu bile balik dari bengkel, bos merajuk dengan aku, katanya sebab aku biarkan dia kena marah sorang..!! ping!! laaaaa da camane? da memang benda tu bukan aku yang settle..so aku biar je la..kang kalo aku jawab, salah ke lagi worst kann? adoi bos aku ny memang la..manja tak bertempat..dan tiba2 aku terfikir..kalau aku yang sebelum ny..kalau pengarah da marah2 camtu, mesti aku da menggelabah..mesti aku da salahkan diri aku..mesti aku da rasa down..mesti aku rasa cam nak benti kerja...tapi skang..aku tak rasa camtu lagi..ape da jadi pada aku? sudah hilang perasaankah aku? hilang deria rasa..maksudnya hilang sensitivity? betul ke? entahlah..aku pun bingung ngan keadaan ini skang..kalau kepelikan aku ini membawa kepada kebaikan aku terima..tapi jika sebaliknya, takut juga aku..ish..aku perlukan masa untuk tenang-tenang dan mencari diri aku sendiri sebenarnya..tapi masa, peluang, rezeki dan juga keadaan tidak mengizinkan... :p |