Friday, October 28, 2011

Pelik je..

| Kejadian ini berlaku semalam..aku dalam train, on da way pulang ke rumah dari office..aku naik LRT dari KL Sentral..dan entah kenapa semalam ramai sangat orang dalam LRT..aku pun berhimpit-himpit..nasib baik aku kira kecik..boleh je menyelit di mana-mana tapi tak best gak la..ade gak yang suka nak menyandar2 kat aku..amboi!! kemaian lagi kannnn?? aku bagi la jelingan chandramuki aku..baru la die duk jauh sket..ade gak yang menyiku-nyiku kepala aku..mentang2 la aku ny rendah dan kepala aku takat-takat dada die..sesuka hati je nak siku-siku kepala aku..aku nak bagi jelingan chandramuki juga pada mulanya tapi die tak pandang pon aku..ntah-ntah tak nampak pun aku sebab pendek sangat..tak mengapa lah..mungkin dia tidak sengaja...berada dalam tren masa keadaan sesak sebegitu memang tak best kan..siapa suka kan..? tapi tiba-tiba mataku terpandang kat seseorang ny..tengok muka handsome..ala-ala chinese look gitu..tinggi badan ok-ok kulit putih kuning..hidung mancung (amboi-amboi describe orang kemain kan) saje la aku observe orang..sebab nak sambung baca buku "When Rainbows End" tak boleh sebab tak boleh duduk..kang jatuh kang malu la pulak..|

| Ok..sambung tentang seseorang yang aku rasa perfect la di mataku..die berdiri selang 3 orang la dari aku..dan aku tak boleh dengar la suara die..aku memang confident la rasa die berseorangan...dan aku cam tengok2 la die..buat cuci mata..boring kan..tetibe aku terperasan ade seorang lelaki berdiri depan die..tapi rendah sikit (rendah banyak actually) dan dia tak lah sehandsome lelaki tadi tu..tapi nampak cam pelik..dekat sangat die berhadapan dengan lelaki tadi tu..sampai kalau tertolak dari belakang boleh berlaku kejadian yang tak ingin ditonton la..aku rasa pelik dan jeles gak rasa nak je tolak laki pendek tu biar aku yang ade kat depan laki tu...hehe..aku terus perhatikan lagi (cover2 la..kang die perasan pula) tiba-tiba aku tengok lelaki baju maroon handsome tadi senyum2 kat lelaki tu..maybe best friend..telahan aku...pastu da sampai wangsa maju..orang da tak ramai..tapi yang aku musykil dan pelik tu..lelaki yang tak berapa handsome tadi tak de pon nampak cam nak jarakkan kedudukan dorang tu..masih lagi dekat..cam pelik la..pacik sebelah aku pon duk pandang2 aku..ntah la kenapa..mungkin rasa musykil sama ngan aku atau pacik ny fikir aku ny gatal sebab duk pandang2 laki dua orang tu..|

| Jadi itula..pelik sket..hehe..tapi time tu jugak aku teringatkan seseorang sbb muka die seriously sama ngan kenalan aku tu..dan tiba2 fikiran jahat aku datang..tanpa aku sedari, aku tersenyum sorang2...dan tanpa aku sedari juga, masa aku duk tersengih sorang2 tu mata aku terarah ke dua orang laki tadi..dan terkebetulan pula dorang terpandang aku..!! dan baru aku sedar yang aku sedang tersengih..maluuuuu..cepat2 aku alihkan penglihatan aku ke arah cermin tren..ish..time ngah stalking orang boleh pulak berangan dan tersenyum sorang2..hahahahah..bongok zetti ny...! malu giler..pastu aku buat2lah tengok handphone..pastu aku secara tak sengaja terpandang lagi kat dorang..laki yang rendah sikit tu menjeling tajam ke arah aku..nape bang? jeles ke bang? heheheh..sorry bang, tadi tu bukan saya sengih kat kawan abang yang handsome tu, saya ngah berangan lah..hehehe  |

Thursday, October 27, 2011

what the hell am doing?

|  Hari ini aku semangat berkobar-kobar ke office..kerana itu azam aku untuk bulan ini..iaitu bekerja dengan bersemangat no matter what happen..and i made it..!! macam da agak berjaya la..sebab biarpun ada perkara2 tak best, aku tetap boleh senyum dan tak berapa amik kisah sangatlah...dan hari ini kerja aku ialah menjawab telefon bagi pihak jiran sebelah yang berada bersama bos menyiapkan laporan..dan aku, bertangguh-tangguh kerja sebab sentiasa kena jawab panggilan telefon yang tak kenal berhenti tu..adui..|

| I  hate this job!! ok aku da luahkan da..actually betul..da lama bersabar..tapi sebenarnya aku tak suka kerja ini..I do something that not supposed to be my job dan selama ini aku buat kerja yang aku tak tahu pon..what i really need is, something yang aku suka dan kerja yang aku boleh kuasai sepenuhnya so that aku boleh bagi 200% performance yang diharapkan....skang ny baca 5 buah kitab satu hari pon belum tentu aku boleh kuasai lagi sebabnya aku tak pernah nak involve dengan perkara-perkara berkaitan penyelidikan ini semua dan semua yang terlibat mereka-mereka yang berpangkat professor..jadi sudah tentulah cara mereka berfikir dengan cara aku berfikir berbeza..jika salah beri maklumat tidak ke naya jadinya..seriously..I need my life back!! |

|OK bukan tidak bersyukur dengan apa yang ada sekarang..cuma aku perlukan kerja yang aku boleh berikan sepenuh minat dan usaha aku..itu aje..berdoalah semoga ada kerja yang lebih baik untuk aku..dekat my hometown pon xpe..nak dekat ngan family pula...penat da la duk jauh2..nanti senang nak tengok2 kan abah tu..abah bukannya sihat..ma pulak..yela..orang da meningkat usia ny..takut gak la ape2 jadi kan..berdoa..insyaAllah adalah rezeki... :) |

Bila aku ada rasa suka

| Kejadian pelik ini sentiasa menghantui aku...memang selalu jadi..aku pon tak tahu camane nak overcome benda ny..rasanya banyak kali da berlaku..penat pon ade tapi tetap juga berlaku..cam misteri nusantara gak la ala-ala kan..ish ish...kesian pon ade gak tapi pelik tu lebih lagi la dari kesian..difikir fikir mengapa..tetapi tidak juga ketemu jawapan...lihat keadaan sekeliling dan cuba mencari punca permasalahan tersebut tidak juga kutemu jawapan dan..dalam proses mencari jawapan itu, boleh pula berlaku lagi kejadian pelik tu..mengeluh pun tak guna..pelik memang pelik...|

| Dia-manja-dan-comel datang...kenal-kenal..menyenangi diri dia..sweet..pandai bercakap dengan tenang, ego tak melampau tinggi, tahu menjaga hati, tahu risaukan keselamatan aku, tak banyak songeh, apalagi..banyak la yang disenangi..tapi tup tup sudah ade girlfriend da..hahaha...adeh..itula..yang peliknya..bukan sekali dua..banyak kali..bila mana hati aku ini tetibe terdetik "oh mungkin dia" ...bila hati aku berkata "yesss die untuk aku"...bila hati aku berbisik "sudah tiba masanya, dia yang terbaik untuk aku" dan serta merta datang berita yang akan memusnahkan segalanya..hmmmm apa nak buat..mungkin apa yang aku suka tu, bukan untuk aku..tapi bagaimana? aku bingung..ah biarlah..malas fikir...tenang-tenang ajelah.. |

Tuesday, October 18, 2011

Joseph Gordon-Levitt

| Ini pula perihalnya pasal my all time favorite actor Joseph Gordon-Levitt..saje je nak post gambar2 die yang comel itewwwww...hehe :p |

EMINEM - lose yourself

| One of my all time favorite song by Eminem..Happy Birthday Eminem (17 October 2011) :p |


Little Lea Michele with her Mom

| wow..12 years old and she can be like that confident..!! she is so amazing!! :p |


Monday, October 10, 2011

50/50

| 50/50 movie trailer..can't wait to watch this movie..Joseph Gordon-levitt is one of my favorite actor since "Inception" and "500 days of summer" he is an incredible actor and can't wait for this movie will be showing errr in November...ergghh..lamenyeee nk tunggu...!! |

Fix you

| Tetibe rasa suka sangat with this song..so touched..and I don't know why..but if I could, I want to change it to be FIX ME..hehe :p |

When you try you best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

 Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tear stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I


Tears stream down your face
I promise you that I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Sunday, October 9, 2011

Penat...

| Want to really runaway from everything..I'm not that strong.. in front of you.. I still can smile..I still can laugh.. I still can be the person that you might think who I am..but deep inside..slowly it kills me..it kills the old me..I'm not me anymore..losing so many things..let go so many feelings..and now tired..really damnly honestly tired..looking for the light to bring me back to the old me..|

Alhamdulillah :p

| Bila aku mendapat panggilan telefon daripada Ma tentang keadaan Abah yang tidak berapa sihat, hati aku serba salah..risau, rasa seperti mahu segera pulang ke kampung pada masa itu juga, rasa ingin berada di samping Abah dan meredakan sakit Abah dan bermacam rasa yang mungkin sukar untuk aku ekpresikan kepada sesiapa..dan dengan sedaya upaya aku cuba nasihatkan Abah supaya pergi ke hospital kerana hanya itu perkara yang paling baik untuk mengetahui bagaimana sebenarnya keadaan di dalam organ-organ badan Abah dan apa sebenarnya yang berlaku yang membuatkan keadaan Abah sakit..tapi seperti kebiasaannya..Abah..seorang yang degil dan mungkin aku juga mewarisi sikap degil ini daripada Abah sedikit sebanyak..errr ok nak cerita pasal Abah sebenarnya..jadi bermula dari panggilan telefon itu, setiap hari aku akan call dan pastikan abah ke hospital.  Hari pertama : Tidak berjaya dengan alasan, Hari Jumaat, doktor tak bekerja (duhhhh ramai kot doktor kat hospital tu) takpe aku biarkan je...kemudian Hari kedua : Masih Tidak berjaya ke hospital dengan alasan, da rasa sihat sedikit hari ini..begitu la juga dengan hari-hari seterusnya..dan cukup seminggu aku berhenti bertanya dengan harapan, Abah sedar yang aku sudah cukup sabar dengan perangai degilnya itu tetapi ternyata usaha aku itu membuatkan aku bertambah risau bile mendapat panggilan daripada adik aku yang abah ditahan diwad kerana tidak dapat berjalan lagi dan lelah (athma) yang semakin teruk.. |
 
| Masa itu, aku di pejabat..perasaan aku masa itu? berbelah bahagi...kerja dan keluarga...keputusan yang aku buat itu, mungkin tidak menggembirakan sesetengah pihak tetapi keluarga aku, Abah aku hanya seorang...Dan aku tahu apa yang terbaik yang perlu aku lakukan dan aku lakukan semuanya dengan bersebab. Dan syukur alhamdulillah..Abah sudah sembuh..dan sudah pulang ke rumah..sudah makin berselera makan..tidak seperti beberapa minggu sebelum ini, asyik muntah bila sahaja hendak makan...dan aku adalah orang yang paling gembira dengan keadaan ini..dan syukur juga bila doktor memberitahu, Abah tak perlu dibedah dan boleh disembuhkan dengan pengambilan ubat yang teratur dan juga dengan penjagaan pemakanan yang betul..(akan aku pastikan abah tak tinggal ambil ubat) |

| Tugas aku untuk family aku sentiasa berat..perkara lain tak pernah menjadi keutamaan aku..aku tak happy..aku tak bahagia..aku tiada orang istimewa di sisi, aku tiada sesiapa yang ingin ambil peduli, aku yang menyakitkan hati orang lain, aku yang sentiasa dipersalahkan, aku yang tidak pernah untuk difahami..aku tak kisah akan semua itu..biar aku menangis sendiri, biar aku dibenci, biar aku dicaci, biar aku dikeji..yang aku tahu..aku akan lakukan segalanya demi keluarga aku..Abah, Ma dan adik-adik aku..pandangan orang lain, terpulang...|
| Dan buat masa ini..seriously I can not think straight...buat yang boleh faham aku kirimkan ucapan terima kasih di angin lalu..buat yang rasa terbeban, ampun maaf dipinta..kerana sudah kunyatakan hidupku tidak akan pernah semudah hidup kamu..it's all up to you to choose.. :p |

Fix you

| Love both version the original from Coldplay and also the Glee Cast Version..both touch my feeling..love it! |


pweaseee!!

| Dear Mr. Flu, Miss Runny Nose, Mr. Headache and Mrs. Sneezing pweasee go away from me..am begging you!! feel so uncomfortable right now..I didn't do any bad thing this lately, I'm being good so I should not be haunting with all of those kind of infectious diseases right? right? huhu...please..nobody will look after me if I'm sick..am far far away from my mom..and I will feel homesick if I'm sick so it is better if I'm not sick..so that I can continue being a good girl and being a good me..so pweaseeee..!! go away and find somebody else!! ok? :p |