Sunday, September 18, 2011

and this sweet thingy.. :p

| I love this "Furt" episode coz of this scene..the wedding scene and they sang two Bruno Mars's songs..and they nailed it!! :p |

what I did for love :p

| Yes of course am talking about my favorite drama tv ever, Glee...!! It's just because I so can't wait for the season 3 to be show doesn't mean that I can't watch the previous season..let's do the Glee Season 1 and 2 marathon lah!! it's such a fun thing to do..and below is the cutest duet song ever between Rachel and Finn..Jetty sukeee sangat!!  :p |




Saturday, September 17, 2011

Glee-ing :p

| My favorite drama tv ever! tak pernah betul2 minat ngan drama tv before, but when first time watched it, memang betul2 melekat dan always tak sabar untuk tunggu episod2 seterusnya..haha..adoi..ape da jadi kannn.. dan paling suka with Rachel and Finn tapi kadang2 bila Finn menggatai dan sakitkan hati Rachel, automatically rasa cam tak suke pada Finn sket2.hehe..pengaruh betul..tapi if Rachel and Finn duets memang best sebab suara Rachel sememangnya best dan suara Finn yang jantan habis tu, kedengaran harmoni la kann..below, beberapa lagu yang aku suka.. ;p |


Aku ada jawapannya :p

| Kan sudahku bilang, it's hard to be Me..my life walaupun nampak seperti biasa dan tiada yang pelik, tapi ternyata yang sebenarnya, hidup aku takkan pernah sama dengan hidup kamu orang semua yang memiliki kebahagian sebuah keluarga yang sempurna..aku, sedari kecil sudah berdikari sendiri tambah2 lagi aku anak sulung..kena tunjuk contoh yang baik bagi adik2..tapi usahlah diceritakan hal-hal yang tidak menggembirakan itu, buat orang menyampah je dengan kita..cuma apa yang boleh aku katakan, aku sudah lalui berbagai dugaan yang seboleh-bolehnya tidak mahu aku ingat kembali semua perkara itu dan biarlah hilang terus dari lipatan memori aku pun amat diharapkan.. :p |

| Aku juga ingin menjadi seperti orang lain, bahagia dan gembira seperti orang lain..tetapi ternyata agak susah..perkara itu tetap datang kepada aku dan mengingatkan aku supaya sentiasa berhati-hati dan tidak terlalu percayakan sesiapa..sebab itu aku bersikap seperti ini, seperti yang kamu tidak senangi sekarang..tapi aku tidak boleh membuatkan orang menyayangi aku sekiranya mereka tidak mempunyai perasaan itu jadi lebih baik jika diri ini tidak dipedulikan daripada masing2 menyakitkan hati masing2 kan..aku sayangkan siapa yang sayangkan aku tetapi aku ada had dan aku sentiasa perlukan masa untuk diri sendiri kerana aku tidak mahu sakit lagi..kerana perasaan sakit hati itu sangat tak best dan tak mahu terjadi lagi..:p |


| Aku terbaca kata-kata kau di salah satu laman sosial "patutla kau rasa lonely sebabnya kau memilih kawan" wah..nampaknya kamu sudah temui jawapannya sendiri tapi kamu tertinggal satu lagi jawapan tambahan..iaitu kenapa sebabnya aku memilih kawan? tapi ternyata kamu tidak mahu dan tidak berminat pun untuk tahu..jadi dengan itu, aku biarkan sahaja..kamu bahagia dengan jalan yang kamu pilih jadi aku gembira untuk kamu.itu sahaja. aku pernah menganggap kamu sebagai orang yang paling penting kerana aku suka kamu (sebagai seorang sahabat) tapi kamu mensia-siakannya dan maaf tiada lagi perkataan "penting" akan diletakkan di sebelah nama kamu. Ianya aku akan letakkan pula pada sesiapa yang menghargainya sahaja..jawapannya subjektif tetapi ada sekiranya kamu mencari..sekian :p |

Friday, September 16, 2011

Exam


| Bosan tul kalau ade exam..tak pasal nak kena study..nak kena stay up malam-malam..nak kena bajet masa, nak online or nonton movie pon kena hadkan..bosan la kan..semua orang tak suke exam..aku taw sbb aku pon tak suke exam. sebab bila exam, macam2 rasa..mengantuk macam tak pernah tidur, lapar macam tak pernah makan, nak tengok tv or movie macam tiada esok padahal sebelum ny pandang pun tidak drama bersiri tu tapi bile exam rasa nak tengok tu membuak2 pastu emosi lak kalau episod tu ada apa-apa yang jadi pada hero yang diminati..hahaha..dan minggu ny adik bongsu kesayanganku telah menduduki exam UPSR memang la adik aku tu tak de la pandai sangat..nombor yang berjaya diperolehi setiap kali exam pon takdela cemerlang sangat..tapi tak de la teruk sangat..yang penting die ade jugak la study..insyaAllah aku sentiasa doakan yang terbaik untuk die.. :p |


| Adik perempuan yang sorang tu pulak bakal menduduki final exam..skang ngah busy ngan test tak abes2..kononnye nak hiatus (berhenti seketika) daripada facebook kononnye..aku tengok aktif je kat twitter...ape bezanya? haha..aku nasihat la ape yang patut..selebihnya pandai la die fikir sendiri..tanak la die dapat result teruk kan.baru first semester kot..mesti la kena perform kan..insyaAllah semuanya ok :p |

Wednesday, September 14, 2011

Perkara yang tak sepatutnya

| Perkara di bawah merupakan apa yang aku rasa tak berapa patut diikuti oleh muslimah kerana sebagai perempuan muslimah haruslah kita menjaga penampilan dan keperibadian dan juga hendaklah bersederhana..tapayah la nak ekut mengikut sangat..kadang2 apa yang kita ikut tu, tak sesuai pon dengan kita tapi aku hanyalah seorang makhluk Tuhan yang hanya bisa memberikan pendapat..dan pendapat ini mungkin hanya peringatan untuk diri sendiri sahaja..pendapat orang lain, akan dihormati juga, insyaAllah |


1) Bertudung tapi pakai legging yang ketat 

(gambar contoh)

















2) Pakai contact lens berkaler-kaler 


(gambar contoh)









3) Tudung fashion Hana Tajima

(gambar contoh)

















4) Bergossip je keje..tak mengira masa dan tempat..(rimasnyeee)

(gambar contoh)

Tuesday, September 13, 2011

Jam Purple yang menambat hatiku....


| Tadi masa browse internet tetibe ternampak jam daripada guess ny..dan yang paling menarik perhatianku kerana warnanya..purple!! woooo..aku akan jadi tergedix sket sebab aku suka sangat ngan jam purple..aritu ade gak survey..tapi yang complete purple camny takde la pulak..pastu guess ny berapa pulak harganya kan??? huhu..kumpul la duit sket2 insyaAllah dapat beli...cantik sangat!! :p |

Rosak lagi!!

| Adoi penatnye bile kena hari2 yang tetibe LRT rosak setiap 15 minit berhenti dan kena turun di 2-3 station sebelum tiba di destinasi dan terpaksa bersesak dengan orang ramai..sakit badan ny ditolak dan menolak orang..pastu sampai pon lambat la..rosak reputasi sebagai pekerja contoh ny..perasan letewww..hehe..yela at least tanak le jadi buah mulut orang kan..tapi kan nak buat camane? itu je la cara untuk aku ke tempat kerja..nak naek teksi ke kl sentral? memang takla..dengan jem nye kan..lagi la lambat sampai..jadi terpaksala..kena tolak pon tolak la..aku tolak la balik..hehe..sib baek la kecik je boleh menyelit-menyelit walaupun takot gak kan.yela mana la taw kalo ade orang yang nak amek kesempatan atas kita..dalam hati tak henti2 baca ayat Kursi..hehe..dan alhamdulillah semuanya ok..dan sampai KL Sentral, segalanya da smooth seperti sedia kala |


| Dan sesampainya di office, betapa happynya sebab nampak ade lemang dan rendang ayam dalam tupperware atas meja di bilik officeku..waaa happynye..it's bought by my officemate, Pn.Saidatul..bestnyee..apelagi..makan le dulu..hehe :p |

Monday, September 12, 2011

Cari pasal sangat

| Inilah orang panggil degil, menggatal nak makan yang bukan2..pastu satu hari kau lemau, gatal2, sakit perut sebab makan something yang tak pernah makan..haha..actually lepas raya ny tetibe rasa nak makan macam2..rasa cam nak makan something yang belum pernah makan lagi..nak gak la merasa kan..so hari sabtu gi jenjalan ngan Mr.Kawan ny kan.gi makan kat Mr.Tepanyaki and makan kat situ sbb makanan die nampak menarik dan emmm sedap juga..bagi sesetengah orang, Mr.Tepanyaki je kot? bukannye makan pelik yang tak masak or laen2..yea aku pon engatkan camtu le pada mulanya..so makan la..sedap..aku suke nasik die sbb cam wangi da laen la dari nasik yang kita masak sendiri kan..pastu cam biase je gi jenjalan..beli barang2 sket pastu balik umah |

| Pastu sampai je umah da start da..gatal2 satu badan, perut memulas-mulas..yela.bagi orang laen itu best bagi aku best tapi menyakitkan..satu hari tu saat yang menyakitkan..pastu makan ubat allergic tu ok la sikit..hilang gatal2. tapi timbul pula masalah laen iaitu lemau..rasa mengantuk gile sampai hari ny..layan tidur je la.tapi boring la..ade je keje laen nak buat kan..tapi terpaksa tak boleh buat sbb lemau yang melampau..dan skang aku berjaga sbb lama sangat da tidur..dan minta maaf pada Mr.Belumadanama kerana tidak dapat membalas sms anda kerana keadaan kesihatan saya yang tidak menentu ini..kerana kedegilan sendiri..hehe :p |

Friday, September 9, 2011

Abang Comel :p

| Ny nak bercerita la sket..pagi tadi aku terlambat gi keje..agak kelam kabut sket la..jadi aku terlepas ERL yang kui 7.30 a.m jadi kenalah tunggu yang kui 8 punye..bila kelam kabut ny macam2 especially perkara yang memalukan la akan terjadi kan..haha..adeh..masa nak beli tiket tu, first, aku da cam malu2 sket sbb abang kat kaunter tu comel sangat..mane boleh tengok orang2 comel ny..sensored dalam kepala aku ny kuat je bunyi kan pastu jadila sesengal sket..|

| Kemudian dengan konfiden aku gi ke kaunter dan sebut "tiket ke KL Sentral satu" abang comel tu pandang aku..aku buat relax je la..(ceh, cover la konon) dalam hati aku 'eh, abang ny tak paham ke ape aku cakap.asal tercengang cenggitu?' abang tu tanye lagi sekali "sorry, nak gi mana?" ish kesian, comel tapi pekak pula (aku mengomel sorang2) "saya nak tiket ke KL Sennnnn...(masa ny tibe2 aku tersedar) eh eh sorry ke Putrajaya..hehe" (alamak..malunyeeee) abang tu tersengih dan tiba2 die cakap "oh takpe, itula.sebab skang ny kite kat KL Sentral. Mungkin pagi2 ny kot..confuse" damn u abang comel! ko perli aku la tu kan? kan? tataw la warna kulit muka aku warna ape time tu..hehe..sib baek tak ramai sangat orang..abang comel tu sengih2 lagi lepas bagi aku tiket dan baki duit..mesti die bantai gelakkan aku pastu..haha..xpela abang, disebabkan abang comel dan skang ny masih lagi hari raya, jadi saya maafkan abang..dan aku berjanji dengan diri sendiri bahawasanya aku takkan beli tiket dengan abang comel tu lagi pasny..(malu punye pasal) hehe..itula..next time tak boleh jadi clumsy lagi ke Jetty? :p |

Saje bergila jap di twitter :p


| haaa inila keje orang yang tade keje atau malas nak buat keje bila bos tak ade..bertwitter la keje kan..hehe..dan aku play mention to ny sbb cam best dan bley mention kawan2 aku.bagi aku it's fun la.tapi mungkin ade orang yang annoyed dengan apa yang aku lakukan ini..tapi aku malas nak kesah la..chill sket boleh? :) |

aku merinduimu..ting tong :p


| Ini ialah gambar my nephew..my first nephew...baruku taw begini perasaan ade nephew rupenye.maybe sbb aku belum ade anak sendiri dan dak kecik ny pon comel je..eeee geram!! dan sebetulnya kerana aku sukakan budak kecik..happy je kalau boleh jaga dan main2 ngan dorang ny.hilang segala problem..Cik Tie rindu Aqeef lah..bile la agaknye leh jumpe lagi kan?aku dapat rasekan bila aku ade peluang balik kampung, dak kecik ny pon da besar pastu da tak kenal aku..wooo wooo sedih..tapi harap2 dak kecik ny boleh membesar dengan baik dan happy je taw dan errr jadi comel cam Cik Tie boleh?  haha (confident jee!!) :p |