Tuesday, August 30, 2011

Kecoh-kecoh menjelang Hari Raya

| Aku tiba di kampung halaman pada jam 7 pagi 26 Ogos 2011..menjejakkan kaki ke kampung halaman atas alasan menyambut hari lebaran bersama keluarga membuatkan aku berasa agak teruja dan perasaan tu lain sedikit daripada kebiasaan...perjalanan daripada Kuala Lumpur yang mengambil masa selama lebih kurang 9 jam agak meletihkan walaupun hanya duduk dalam bas tu (bukan menjadi pemandu) tetapi agak meletihkan dek perjalanan yang jauh..jadi perkara yang pertama yang aku buat selepas membersihkan diri dan mengemas pakaian di dalam almari ialah tidur!! wah..seronoknya tidur di rumah sendiri..I mean tempat di mana kite membesar..rasa lena tu lain macam sedikit..jadi lenaku dalam tenang dan bahagia di samping keluarga tersayang |


| Jadi aktiviti pertama yang bermain-main di fikiran aku sejak beberapa hari lalu  minggu lalu first Ramadan (to be honest) ialah untuk shopping raya bersama Ma, Abah dan Adik-adik. Niat di hati nak belanja mereka semua la. dan beli sedikit keperluan untuk hari raya..jadi 2-3 hari jugaklah berulang alik ke bandar Kota Bharu untuk mencari keperluan raya semua orang..penat tapi seronok! yeay!  :p |

| Tapi dalam keseronokan bershopping tu, ade jugak la perkara yang tak best jadi masa aku shopping kat KB malam sehari sebelum menyambut Hari Raya. Masa tu ngah shopping baju melayu untuk adik2 dan abah, tetiba seorang lelaki bert-shir biru ingin lalu depan aku. aku berilah jalan, bukan ramai sangat pun orang kat situ time tu tapi nak jugak lalu depan aku. OK la..aku bagi le jalan..tapi tiba die cam dekat sangat ngan aku dan berbisik kat aku "awak ny comel la" sambil pegang paha aku..MasyaAllah..tercengang aku dibuatnya..tapi die berjalan cepat sangat..nak gi marah pon tak sempat..tapi aku rasa sape2 yang berada di tempat aku pun akan kaget kalau berlaku hal sebegini pada mereka. sebab perkara seperti ini tak pernah dapat diduga kan..? tiba2 je..ish..memang la manusia sekarang da melampaui batas kadang2..kalau orang duk cakap kat KL macam2 perangai orang, kat KB sendiri pon ade je orang yang berperangai tak senonoh camtu..in fact, kat mana2 pun sama je..yang penting kena pandai jaga diri..aduh..memang agak takut juga la..insyaAllah next time aku akan lebih berhati2 especially di tempat2 y ramai orang..aku tanak jadi mangsa!! :p |

Wednesday, August 24, 2011

Bukan Pintaku

| Aku tahu, ade insan sedang berkeluh kesah dan berduka cita kerana aku..sakit hati kerana aku dan musnah harapan yang dibina kerana aku..Aku rasa bersalah kerana semuanya kerana aku..disebabkan aku dan berpunca daripada aku..semua yang diperkatakan di laman sosial tu, aku taw, ditujukan untuk aku dengan tujuan mungkin untuk meraih simpati atau untuk melegakan hati sendiri |

| Dan aku pasti insan itu takkan cuba untuk faham kenapa keadaan ini berlaku dan sudah semestinya seperti biasa, aku yang akan dipersalahkan..aku yang nampak buruk dan aku jugalah yang disangka yang bukan-bukan..dan aku bersedia memberi penjelasan sekali sahaja..Itu prinsip aku..kalau tak jelas, akan dijelaskan betul-betul tapi sekali sahaja..tiada kata-kata lanjutan daripada semua itu mengaharapkan insan itu faham..perkara senang sahaja bagi aku..tapi bila melibatkan hati dan perasaan mungkin susah untuk diterima oleh insan itu..tapi aku masih tetap dengan prinsip aku, perkara itu bukan untuk buat sengih-sengih, bukan untuk sehari dua, bukan untuk puaskan hati orang lain..perkara itu soal hidup mati dan untuk seumur hidup..walaupun keadaan aku sekarang kadang2 happy, kadang2 sedih tapi ia tidak pernah meletakkan syarat kepada aku untuk senang2 menerima sesiapa sahaja yang diperkenalkan oleh saudara dekat walaupun ternyata tiada berkenan di hati. Perkara sebegini tak pernah boleh dipaksa..aku rasa insan itu pun tahu tentang itu, tapi ternyata bila emosi menjangkaui akal, semua itu seakan tidak relevant lagi..jadi aku sekarang dijadikan subject untuk dituduh sebagai itu dan ini..sedangkan mengenali diri aku pon tidak.hanya melihat aku di facebook dan terus menjadikan perkara ini sebagai masalah paling berat dalam hidup dan mencanang2 di sana sini..dan aku tunggu sahaja lah untuk menjadi mangsa mulut laha saudara terdekatku itu kerana telah memusnahkan rancangannya untuk menjadi seorang match maker untuk kesekian kalinya..*senyum kambing |

Tuesday, August 23, 2011

Backstreet Boys - Inconsolable (High Quality)

Ini pon suke.. :p


Backstreet Boys - All I Have To Give

Jatuh cinta pada mereka setiap kali tgk video ny :p


Backstreet Boys - Bigger

ok.ini latest sket la..Kevin xde..tp ttp suke.. :p


Backstreet Boys - I Want It That Way

Here you go..zaman kegemilangan mereka! classic! I want them that way :p


Backstreet Boys - I Still...

And I still love Backstreet Boys :p


Sunday, August 21, 2011

Happy Time, Happy Day

| Satu hari je, tapi happy dan sangat bermakna..dapat lari dari segala belenggu masalah dan tenangkan fikiran dan gelak2 sampai nak pengsan..alhamdulillah..aku masih ade mereka yang boleh ketawa bersama..|

| Intro je cam da wat ucapan hari raya kan..? hehe actually yesterday had fun with my beloved friends..kawan2 yang kite suke..first2 gi maen boling..as usual..da plan awal benda ny..tp yang join nye hanya tiga orang je..tapi nevermind..3 orang pon best..dan rasa released sangat boleh jatuhkan pin2 tu..walaupun tak de lah setanding Mr.ExecutiveWhoisWorkingAtMaybank dan Mr.ToughRedberry kannn..semua orang pon taw..tapi aku tetap memberi saingan la..dan ade la jugak strike dan spare..at least..ko ade??hehe.so completed 2 games and all went well and puas hati..pastu gerak gi KLCC untuk iftar pula..and oh satu je nak complaint, sangat sesak la actually kat Timesquare tu..penuh ngan kanak2 ribena yang zaman aku dulu2 hanya maen batu seremban, maen layang2, mandi sungai, main galah panjang, main sorok2 dan main pondok-pondok je kat kampung kalo hari tak bersekolah..tapi mereka skang sangat advance..hari minggu keluar ke shopping mall, main boling.lepak2..dan pakaian mike2 sume tu tak usah ckp da cam kat negara2 laen da..dan rasenye tak berapa nak sesuai lah..tapi itula yang berlaku skang. mereka sangat bebas dan sangat cepat ingin membesar..dorang tataw kalo da betul2 masuk dunia orang dewasa cam kami ny..tak best sebenarnya..banyak masalah..tapi takpela..dunia mereka, biarlah mereka sendiri yang mencorakkan..kita hanya mampu melihat dan mengutuk sket2 kalo teruk sangat.tu je..hehehe :p |

| And then we went for Iftar di KLCC Convention Center..kali ny ade lagi ramai..dan makan dengan sesuka hati sbb Mr.ExecutiveWhoisWorkingAtMaybank yang belanja..jadi boleh makan sebanyak mungkin..dan aku macam biase..amek je makanan banyak2 habesnye idak..haha..biasela perut kecik je..makan sket2 je..asalkan boleh rasa semua..pastu part wajib dan paling aku suka, bergambar la ape lagi..memang aku rasa meja ktorg la yang paling kecoh dalam hall tu rasenye..haha..tapi peduli ape pon, nak bergambar je kot..hehe..gambar akan di lampirkan nnti yea...jadi kami spent about almost 2 hours or more la untuk sesi makan dan bergambar tu..diva kan semua orang...tak kesah la orang pandang ke ape..tp gambar kami cantik2 taw..suke!! |

| Pastu we went for latihan vokal pula di KTV Ampang Park. cam biasela..happy..leh berlatih vokal kan..tapi cam dalam hati tu takot gak nak happy lebih2 sbb bulan puasa ny kan..Alhamdulillah..Iman saya masih kuat..masih ingat akan Yang Maha Esa walau dalam apa jua keadaan..tapi saya tanak miss moment yang gembira bersama kawan2 y kite suka..tu je..|

| Then last resort, we went for bersahur di Pelita KLCC pula..cam biase je..minum dan makan sket2 je..aku makan roti kosong je..tak leh puasa pon..nk bersahur beria buat ape kan..siang boleh makan..hehe tapi tak suka la kedai mamak..entahla aku ade satu perasaan yang kurang percaya sket akan kebersihan kalo kedai mamak yang ramai sangat orang ny..aku pon tataw nape aku ade perasaan camtu..tapi begitula aku rasa kalo setiap kali makan kat kedai mamak..aku akan minum dan makan roti canai je la..weird!! aku ade fobia sendiri rupenye..hehe..dan kalo boleh next time tanak la gi restoran mamak lagi boleh tak?? and I really mean it!!  :p |


gambar2 Happy Time kami :










Wednesday, August 17, 2011

From twitter

 This is few quotes which i think related to what i feel at this moment :p

1. #dearCRUSH I can talk to hundreds of people in 1 day but none of them compare to the smile you can give me in 1 minute...( and now I think about Mr.Adorable..always remember his sweet smile :p )

2. Many have caught my eye, few have stayed in my heart.(yah..it's true..:p )

Tuesday, August 16, 2011

Adam Lambert - Mad World [HQ] - Lyrics

| I love this song..perfect!! live in this mad world but I gotta be me... |


Backstreet Boys & Shania Twain - From This Moment.mpg

|woo woooo lagu ny best sangat..Shania Twain with Backstreet Boys
lagi la best..tenang je rasa :p |



Monday, August 15, 2011

Jaga-jaga

| Lately kan, kalo baca paper kan, macam2 kejadian yang jadi.pastu kadang2 kan dekat2 je ngan  area2 umah..fuuuuuu memang agak takot la..yela..aku menggunakan pengangkutan awam tiap2 hari..of course la takot kan..kuar umah sebelum matahari terbit dan pulang kadang2 tu matahari da pon terbenam...jadi cam agak seram sejuk sket la bila dengar2 berita2 yang tak best ny kan..|

| Tapi alhamdulillah..syukur sangat sebab ade housemate yang perihatin..sanggup bangun pagi2 and gi keje sama time ngan aku dan hantar aku ke stesen lrt yang berdekatan...yela at least bile ade orang teman ny insyaAllah kurang la sket risiko untuk jadi benda2 yang tak diingini tu kan..insyaAllah..ape2 hal pon, terima kasih banyak2 buat Ms.Housemate sebab sudi tolong akak!! terhutang budi sangat.. :p|

Bangga sangat

| Pada pandangan aku, berikutan beberapa kes yang telah aku lalui (ceh cam peguam pula) yela mengikut beberapa kes yang telah aku lalui (ulang lagi) aku berpendapat bahawa adalah seorang hamba Allah tu, terlalu mendabik dada da rasa sangat bangga dengan apa yang dimiliki sampaikan mata hati da tertutup dan apa yang berlaku depan pon kadang2 disalah ertikan...ah, malas nak elaborate panjang2 kat sini nanti ade yang sentap2 ayam.tapi memang da tak boleh dikontrol lagi la perasaan menyampah ini..tapi hanya ade satu solution je kepada permasalahan ini, just ignore je apa yang dia buat..sebab pada tahap ini, dia memang berasakan yang dia punya segalanya..dia paling disayangi, dia paling disukai dan dia yang paling digilai (oh please lah) dan dengan perasaan itu juga dia telah mengakibatkan putusnya hubungan persabahatan..kecewa tapi takdela kecewa sangat..tak de apa2 pon..tapi aku menyesal sebab aku pernah bagi dia sesuatu sebab aku pernah menganggap dia sebagai sahabat yang paling memahami aku suatu ketika dulu..tapi sebaliknya pula dia rasa..haha..whatsoeverlah!! yang penting aku da nampak dia punye true color..alhamdulillah..Tuhan masih sayangkan aku..aku sentiasa dapat lihat warna sebenar orang-orang yang niatnya yang sememangnya tak dapat aku lihat tu..selebihnya, berserah je..|

| Percaya atau tidak? tepuk dada, tanyela selera..dan tema baju raya tahun colorful dan color ais krim paddle pop tu..wah..bertepatan tak dengan perasaan aku skang? yela..orang di sekeliling aku ny banyak color..adepon, kebanyakan color mereka menyenangkan aku dan aku ok je..alaa kite pon bukannya sempurna sangat kan..tapi ade la jarang2 terselit yang agak kurang menyenangkan tu..tapi apa nak buat..skang ny nak buat bolayan je..i will just entertain orang2 yang kite suke je..senang.. :p |

Usaha untuk menyedarkan pihak yang berwajib

| Ini adalah cara yang paling halus untuk menyedarkan pihak JKR agar segera menjalankan proses membetulkan jalan raya yang sudah berlobang di sana sini..mari kite saksikan..LOL :p |


Friday, August 12, 2011

Apa yang berlaku?

| Lame da tak update blog.cam malas lak nak menaip kan..just share link je untuk video2 yang kita suke..emmm nak cite ape ek..ok la cite pasal Mr.Whodoyouthinkyouare la..wah cam best je name die.tapi rasenye takde cite sangat pasal die sebabnye, aku malas nak amek tau da cerita pasal die..huhu..sorry la..I am the type of person yang sangat susah nak lupakan once orang tu da buat hal dan hurt my feeling kan..bukannya aku jenis yang nak feeling2 sangat..bosan la asyik nak feeling2 dan tersentuh hati ny..penat.tapi sesungguhnya hatiku bukan kristal, tercuit jugakla kadang2 dan entah kenapa kali ini cam agak susah sikit untuk disembuhkan..jadi tiada cerita mengenai Mr.Whodoyouthinkyouare..|

| Last Wednesday berbuka puasa ramai2 dengan kawan2..at first tanak pegi coz rase sedih dan penat..tapi bile fikir balik bukan senang nak jmpe dorg2 ny kan so i changed my mind and i made it to that majlis berbuka puasa la. dan happy..Ms. W juga ade..bayangkan she drove from Kuantan..gile ahh..so celebrate birthday die sekali..kebetulan kedai mamak tu ade jual kek..jadi tak plan sangat la..tapi ok la tu kot..hopefully she liked it..|

| And..perihal di office ny aku persetankan je kata2 yang dilemparkan, pandangan2 serong, cerita2 yang tak betul tu, malas da nak layan..yang aku taw..aku siapkan kerja..cukup kui 5 aku balik dan rest kat umah..fikir perkara2 remeh temeh tu buat ape? wat penat dan kusut aje..aku nak happy je..biar je la dorang2 je yang stress aku tak mo..haha :p | 

| Dan paling best, tak sabar nak pulang bercuti hari raya di kampung..tapi sebelum itu..kena beli banyak barang ny..kelengkapan raya untuk ma, abah dan adik2..bukannye takde kat KB nun..tapi biasela..orang jarang2 sekali dapat balik kan..bile balik dan bawak balik barang2 untuk dorang pulak, mesti la dorang suka kan..jadi aku suka buatkan orang yang aku suka happy..jadi kena buat list barang ape nak beli untuk mereka..jom shopping weeehoooo!! :p |

Gym Class Heroes Ft Adam Levine - Stereo Hearts (Music Video)

Stereo Hearts :p



Mari bergelak ketawa :p

Kids Are Quick
____________________________________
 
 
TEACHER:   Maria, go to the map and find North America .
MARIA:
      Here it is.
TEACHER:  Correct. Now class, who discovered America ?

CLASS:        Maria.

____________________________________

 

TEACHER:  John, why are you doing your math multiplication on the floor?

JOHN:         You told me to do it without using tables.

__________________________________________
TEACHER:  Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN:       K-R-O-K-O-D-I-A-L'

TEACHER:  No, that's wrong

GLENN:       Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it.

____________________________________________
TEACHER:  Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD:     H I J K L M N O.

TEACHER:  What are you talking about?

DONALD:     Yesterday you said it's H to O.
__________________________________
TEACHER:  Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago.
WINNIE:     Me!

__________________________________________

TEACHER:  Glen, why do you always get so dirty?
GLEN:        
Well, I'm a lot closer to the ground than you are.
_______________________________________
TEACHER:   George Washington not only chopped down his father's cherry tree, but also admitted it.  Now, Louie, do you know why his father didn't punish him?
LOUIS:     Because George still had the axe in his hand.
 
______________________________________
   

TEACHER:  Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?

SIMON:      No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.
______________________________
   

TEACHER:   Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's. Did you copy his?

CLYDE :       No, sir.  It's the same dog.
___________________________________
TEACHER:     Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD:       A teacher 

Thursday, August 11, 2011

Maroon 5 - Moves Like Jagger ft. Christina Aguilera

woooot woooot...official video for Moves Like Jagger and Adam Levine is shirtless!! :p



Tuesday, August 9, 2011

Jumpe Prof.Adorable II

| Happynye! Happynye! hehe..*gedik mode : ON...fuhhhh selepas berhempas pulas mendapatkan maklumbalas untuk mesyuarat yang bos akan hadiri jam 2.30 ny daripada pagi..dan dengan bebelan kecil sebab tak dapat rehat (nak tidur sebenarnye) akhirnye berbaloi-baloi sebab boleh jumpe Prof.Adorable II tadi..|

| Actually aku memang malas la nak gi hantar maklumbalas yang paling last minit dihantar kepada bos tapi kena la juga pergi hantar kalo tak mesti menggelabah kalo ditanya oleh menteri masa mesyuarat tu nanti (suka hati aku je kutuk bos kan) jadi pergi la hantar..mula-mula buat muka comel suh staff laen hantar tapi ape punye pemalas berat b**&#$% la budak tu..mati-mati die tanak pegi..geram tol..so terpaksa la aku naek ke tempat meeting tu..hantar dokumen tu pada bos dan bos suh bagi pada Prof. Adorable II juga satu salinan..alamak! da la ramai dato'2 dan Prof.2 ..cam segan je..ah lantak..janji beres kerja gue..pergi la buat muka comel bagi dokumen tu pada Prof. Adorable II..pastu yang part paling best, die cakap ny "eh Zetti..selamat berpuasa" dan bagi senyuman yang paling manis tu...hehee.. apelagi keluar bilik meeting tu dengan senyuman sampai telinga la..hehe.. :p

Sunday, August 7, 2011

Smokin' Gorgeous, She is!! :p

Lea Michele Sarfati (Rachel Berry)




Ni lah dia.!!













|Tara!!!! representing..!! lauk untuk berbuka puasa hari ini..hasil tangan masakan Cik Jetty vavavoom sendiri taw..(ceceh..pepandai je tambah nama sendiri jadi cenggitu)...tomyam ayam..!! emmmm....boleh le..nak makan bujang kan..seronok sebenarnye masak ny.baeklah next time if ade masa nak cuba resipi laen pula.. :p |

Masak-masak u olls

| Hari ini da Ahad..sok da keje..alaaaa..mesti rasa cam malasnyeee...tapi it's ok..jangan kecoh2 dulu..baiklah buat something yang berfaedah di rumah ny memandangkan hari ini je peluang untuk bermalas-malasan di rumah yea? tapi janganlah malas-malas sangat..anak dara ny..tak elok malas-malas sangat..nanti susah nak jumpe jodoh..ye dak? hehe..|

| So, cadangnye japgi nak gi beli barang2 nak masak la..nak buat tom yam ayam, ngan ayam goreng dan sayur sket..simple2 je..sorg je kot makan..yang penting sihat dan sedap u olls..haha (confident je sedap kan...) xpe2..cuba2 lah..kalo tak sedap kali ny, next time boleh cuba lagi..dan lagi dan lagi..ok la..nanti da masak upload gambar la pulak kan..nak tgk camne hasil tangan cik Jett kite yea? :p |

Friday, August 5, 2011

NAKKKKK!!

| Tengok gambar-gambar yang dilampirkan yea..? :p |



| Saya suka sangat kasut2 di atas ny..cantik kan? kan? tapi for sure la tak leh nak pakai kalo beli pon...tinggi sangat kot..nanti mesti sakit kaki, pinggang, tulang belakang sume if pakai..hehe..jadi mampu mengagumi je la kecantikan kasut ny :p |

| Haaa yang diatas ini pon suke gak..boleh pakai untuk kasual, wat gi keje pon boleh..sbb nampak cam formal je..takla tinggi sangat..dan boleh je jalan laju2 kalo pakai kasut ny..hehe..nak beli!! tapi sampai skang belum lagi jumpe yang cantik cam kat atas ny..mana nak dapat ny??? :p |


Bonus??

| Rasenye ade la 2-3 orang duk tanye, orang kerajaan tak dapat bonus duit raya ke tahun ny..tetibe aku pon tertanya-tanya gak..yela..tahun lepas dapat kan..tahun ny cam senyap je..tapi dua hari lepas dalam berita, PM umumkan nak bagi duit raya untuk peneroka felda..emmm..rasenye memang takdela duit raya untuk pekerja kerajaan tahun ny kot..apelah nasib..hehe :p |

Salah Faham Ber-chatting

| hehee..kelakar je..!! |


Thursday, August 4, 2011

Aku Berjanji

| Mulai daripada hari ini dan saat ini..aku akan lebih berhati-hati jika ingin berbicara...kerana hati orang, aku tak boleh baca..terdapat pelbagai kemungkinan sekiranya aku tersalah dalam berbicara iaitu :

1) Orang salah paham dan menyangkakan yang bukan2..kemudian die sakit hati lepas tu tanak bercakap dengan aku ataupun die akan sampaikan kepada orang lain dan orang lain dan seterusnya terus menerus dan dengan salah faham itu, makanya orang salah faham dan akan berfikir yang bukan2 pasal aku..

2) Bila orang yang cuba korek rahsia..sebenarnya dia nak tahu cerita, dia rekalah statement yang membolehkan aku bercakap dan bila aku bercakap sesuatu yang pada aku apa yang aku rasa betul dan mungkin pada dia boleh mendatangkan marah dan apabila die menyampaikan pada orang lain juga, akan menimbulkan rasa yang tak best antara aku dan orang lain itu...

Jadi mulai hari ini dan saat ini, aku akan lebih berhati-hati..takkan la semudah itu menceritakan apa-apa yang aku rasa sebabnya akan kembali semula kepada aku..walaupun aku tak puas hati atas apa yang orang lain da buat pada aku, tapi aku tetap akan dipersalahkan..jadi cara yang terbaik ialah tak payah la bercakap banyak sangat..itu lebih baik..hehe..dan kepada kau, kau memang pandai..kau memang licik tapi Tuhan itu Maha Mengetahui dan Maha Adil..kau akan paham apa maksudnya suatu hari nanti..terima kasih! |

Glee vs American Idol

| Hahaha this is cool..comparison between Glee and American Idol Contestants :p |


From Funeral Episode

|Yah..this is from Funeral Episode... :p |



Quotes from episode finally of Glee Season 2

| I love the final episode..and here are some quotes from it... :p |


Songs from Glee Season 2

| Tapi aku suka few songs from episode Rumours ade gak lagu2 best cam Dreams, Go Your Own Way, Don't Stop dan Songbird..tapi xde dalam slide show ny..hehe :p |


Brittany from Glee

|Haha..Brittany is so hillarious!!...lempang kang!! |


Who is your glee boyfriend?

Ini Xde keje punye orang..hehe..I wish I dapat Sam Evans or Finn Hudson..tapi dapat Blaine pula




Kenyataan itu...

|Apekejadahnya semua ini??? kalo da drama sangat masa main bola.bukan loser ke namenye tu? haha..come on la!! lagi satu..nak try test power speaking english ngan orang Malaysia ke? kutuk tu bebaik sket yea? ||




Santana ny memang suka melaha!! :p


iKLan Gangster

| Hahaha..kelakar ok? sengal dorg ny!! |


Wednesday, August 3, 2011

Menghadap Ilahi..

| 1 Ogos 2011, jam 10.52 pagi, hari pertama bulan Ramadan..aku dapat berita yang agak menyedihkan bagi seorang sahabat selamanya..ayahanda tercinta sahabat selamanya telah pergi menghadap Ilahi pada jam 10 pagi..Innalillahiwainnailaihirojiun...terkejut dan dalam masa yang sama terkilan kerana tidak berkesempatan untuk melawat..kerana kerja dan juga long distance..tapi aku tetap doakan yang terbaik buat sahabat selamanya..semoga dia sentiasa tabah dan kuat..aku tahu sahabat selamanya seorang yang kuat...|

Tuesday, August 2, 2011

Out of Goodbyes with Lady Antebellum

|Suke dengar lagu ny..tenang je.. :p |

| Never asked you to change..but sadly you don't feel the same about me.. |

Monday, August 1, 2011

Puasa

| Yeay!! hari ini hari pertama berpuasa bagi semua umat islam..jadi semestinya banyak la dugaan yang mendatang tu yea? hehe..alaa sebulan je..inilah masanya nak menguruskan badan yang sebelum ny hanya cakap, buat catatan di dalam diari untuk berdiet dan beli dvd exercise tapi tersimpan rapi di dalam kotak..hehe..maka bulan puasa ny no excuse..malas ke rajin ke tetap kena berpuasa..WAJIB!! :p |