Thursday, July 28, 2011

ADELE - 'Make You Feel My Love'

Tak suke!!

| Tetiba dapat panggilan dan daripada situ aku baru dapat tahu yang aku ny merupakan setiausaha bagi satu kelab tu..dan kena uruskan meeting..sebenarnya daripada awal lagi, aku memang tak berminat untuk menyertai kelab tu..tapi mereka menggunakan kuasa veto dan menggunakan nama prof. untuk tarik sape2 je untuk sertai kelab tu..tak tanye pon aku dulu setuju atau tak tiba-tiba tengok, nama aku naik..pastu bila pengerusi dah tukar bahagian..nampaknya cam semua orang da lepas tangan dan nak letak tugas tu atas bahu aku pula..adoi..da la banyak kerja ny..boleh ke kalau aku pergi kepada prof dan cakap aku nak keluar daripada kelab ny..boleh ke? aku memang tak boleh pegang tugas kalau aku betul2 tak nak...tekanan perasaan lah!! |

Wednesday, July 27, 2011

Moves Like Jagger...He got it all!! :p












| Antara penyanyi yang saya suka..suara dia..mendamaikan.. :p |

Haha..patotleee :p

Bace ah.kelakar je..haha :p

Ade pula tersalah panggil nama orang..haha..kan da kena perli!! :p

Trying to be perfect

| Dan..saya nak awak tahu yang saya masih lagi belum rase comfortable untuk bercakap dengan awak selepas apa yang berlaku..thanx for the effort..tp cam ntah la..tak jadi kot..sorry..just so you know, I really damnly honestly hate this words that always come out from you "sampai bile Jet?" you know the answer..dan saya tak perlukan apa-apa dan sapa-sapa untuk menjelaskan bila dan siapa..tapi saya pasti..bukan awak, bukan dia dan bukan sekarang..harap awak faham..oh dan kalau saya da ada jawapan yang pasti nanti, awak akan jadi orang yang pertama saya gitaw..saya bawak rombongan aluan kompang dan akan buat press conference lagi semata2 untuk gitaw awak..nak sangat taw kan? eh, tak la..saya tak marah pon..tapi rasa sangat memerlukan ketenangan buat waktu ini dan ambil kesempatan juga untuk membina benteng kalo ade lagi soalan2 seperti itu keluar, boleh la dihalang cepat2..dan just so you know lagi..you also said an appropriate word tapi takpela..mungkin pada awak itu tidak mengapa tapi pada saya, emmmm dan satu lagi saya akui yang saya sudah hampir tidak mengenali awak..dan ternyata, awak juga tidak mengenali saya..jadi please stop acting like one!! am beggin you...terima kasih :p |

Lagu Patriotik

| Tiap2 pagi lagu Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) kan berkumandang di office aku ny tepat jam 8.30 pagi..tapi tetap tak dapat hafal sampai hari ini..tidak berjiwa patriotik kah aku? ahaha..entahle..walaupun tiap2 pagi dengar tapi tak semestinya nak hafal..cuba kalo bagi maroon 5 ke nyanyi tak pon Lee Dewyze tak pon at least bagi Faizal Tahir la nyanyi lagu KPT ny..confirm awal2 lagi da hafal..siap gi download buat ringtone..haha..aduhai..ntah mengapa kan? tapi takpela..walaupun tak menghafal lagu, kerja tetap jalan..itu lagi penting dan terlebih penting..|

Baru lepas date..


|Hehe..mengantuknyeee..maklumlah.baru je lepas date ngan dua orang buah hati pengarang jantung..da lame da tak jumpe..ahahha..berangan!! tadi date ngan Damon Salvator dalam the Vampire Diaries..hehe..sangat jahat dan nakal tapi sangat handsome..hehe..sabar je la..pastu sambung lak date ngan abang Dan Humphrey (gossip girl) da lama gak tak jumpe die..tapi masih tampan seperti dulu..haha..ini namanye orang takdo koje..boring berpenat lelah bekerja seharian..tibalah masa untuk bergila2 ngan drama2 best ini..jadi layan ajelah..tido senyum la japgi ny..oh Dan... :p |

Tuesday, July 26, 2011

Nak Nonton!!!

| Baiklah, yang disenaraikan di bawah adalah movie2 yang mau sangat menontonnye..tapi ade yang belum ditayangkan..tapi nak jugak menonton..dan tak sabar da nak tunggu..jadi post la poster dulu kat sini yea? hehe |

  • First2..nak sangat tengok GLEE 3D ny..walaupun August nanti baru release tapi da tak sabar nak nonton ny..tak kesah masa tu bulan puasa ke kan..aku sanggup gi sorang2 sbb nak tengok jugak GLEE 3D ny..sebabnye nk tgk la pelakon2 kegemaran aku dlm glee tu..weeeee  :p












  • Pastu nak tengok Captain America...!! oh yeah..cam best je ny..captainnye pon charming sungguh..jadi tak sabar la nak tengok..walaupun lebih kepada cite2 komik kan..tapi rasenye berbaloi-baloi kot :p











  • Pastu pulak, movie lain yang tersenarai jugak adalah Hangover Part II..walaupun yang part I aku belom tonton..tapi tengok kepada trailer cam best jugak tu..jadi kena la nonton..atau sementara tu boleh la cari y part I kot..nak dpt feel tu..baru best tgk y part II punye kan..Bradley Cooper..wooot!! 










  • Dan nak la jugak tengok movie The Rise of Planet Apes ny..walaupun cerita pasal beruk yang ingin menakluki bumi tapi tetap la menarik hanya disebabkan heronya..sapa lagi kalo bukan James Franco..weehooo!! hehe :p


  • Emmm..movie ny pon cam kena nonton jugak ny..Monte Carlo..walaupun ade Salena Gomez(tak berapa minat) tapi ade Leighton Meester yang comel tu dan paling penting Cory Monteith pon ade gak berlakon..mestila kena nonton..tapi kalo tak sempat, beli dvd ajelah..boleh tgk banyak2 kali ...oh Cory..haha gatai!! :p

Freaking Charming, he is!! :p






 He is Cory Monteith a.k.a Finn Hudson..one of the main glee cast..weeehooo :p

Perbualan dengan Prof.X

Aku : I da deactivate my twitter account..if anything just text me la okeh? :p
Prof.X : Dah kenapa pula nie? Adalah tue yg jadi...apa2 I sms u..
Aku : xde jadi ape2 pon la..tapi sbb da penat..sbb tu deactivate..
Prof. X : Alaa bosan awak dh xde...tp ini bukan sebab *&#$ kan???
Aku : haha.tetibe kaitkan nama die kenape? kenape? *yelling like a mad woman!! haha..xde kena mengena. cuma rasa seperti diperli, disumpah seranah, dicaci dan dikeji kt twitter tu.emosi je sume tu. malas nk layan jadi i deactivate la senang..orang pon lg senang if am not around kan..hehehe..
Prof. X : Alah Jetty, yg awak amek pusing apa org umpat keji buat apa.kenapa awak xmelawan..awak jgn bagi muka dah.buat saket jiwa je..unfollow ajelah..please come back to twitter..




*kata putus sudah dibuat..dan biarlah aku mengundurkan diri..bye bye mad world.. :p

yes..just do it..!

| Entah kenapa..hari ini seolah semua kata-kata cacian ditujukan buat aku..entah betul entah tidak..tapi pendapat itu disokong dan diperkatakan seakan-akan tepat untuk aku..aku sedih dengan secara automatiknye..mata bergenang..tapi tetap kontrol kerana berada di pejabat dan pasti akan malu sendiri sekiranya dikesan oleh jiran sebelah..tapi seriously aku cakap, aku sangat sedih, sedih yang teramat..jadi aku mengambil satu tindakan nekad |

| Yea..tindakan yang amat nekad untuk menDEACTIVATEkan account twitter..it should have been fun for me coz it's the only good source for me to know many things about GLEE but i have to sacrifice it sebab da tak tahan nak tengok dan baca semua2 yang negatif itu...biarlah aku kembali seperti keadaan asal...biarlah aku jadi buta IT dan tiada laman sosial ini semua asalkan aku tenang seorang di sini..dan terima kasih kepada kau, kau dan kau kerana buat aku rasa begini..jasamu amat dikenang..tapi ketahuilah kita tidak selamanya di atas..enjoy the crown while it's still yours..|

yeah!

| While browsing my twitter account this morning and i found these two quotes which I can say that I couldn't agree more...|

  • I'd rather have an enemy who says that they hate me, than to keep a "FRIEND" whose mission is to put me down secretly

  • I may not be the prettiest, smartest or strongest, but at least I'm me, and don't pretend to be someone that I'm not meant to be.

Buat ape?

| Bila aku terlihat kata2 mereka, aku terasa..rasa yang kemudian mendorong aku untuk persalahkan diri sendiri..aku menganggap diri ini bukan seorang kawan yang baik yang kadang2 membelakangkan mereka disebabkan fokus aku kepada kerja..tapi bila difikirkan kembali..siapa aku pada mereka sebenarnya..selama ini berkawan, perasaan dihargai itu jauh sekali ditunjukkan..tapi dipersalahkan selalu sangat...itu membuatkan aku sedar...bukan aku seorang kawan yang tidak baik sebenarnye..yang sebenarnya ialah mereka tidak pernah menyukai aku dan oleh sebab itu, selalu dipinggirkan..tidak mengapa..aku menjadi diri sendiri..kepada yang tidak boleh menerima diri ini..terpulangla.kepada yang masih ada mata hati, sila la renung kembali..tapi sekiranya masih tidak nampak, tidak mengapa..jalan masing2 terbentang luas di hadapan..dan aku..bebas melangkah ke hadapan dengan membawa diri sendiri..yang masih belum pasti arah dan tujuannya..namun bebas menjadi diri sendiri...|

Sunday, July 24, 2011

cukuplah

| Cukuplah...saya hanya mahu..menjauh..biarlah tinggal kenangan..biarlah tiada perasaan untuk disakiti lagi..biarlah dilupakan semua itu..sebab saya rasa sudah cukup dengan apa yang saya rasa ini..|

Thursday, July 21, 2011

Sepertimana

| Sepertimana saya tak suka buat kerja orang lain yang tidak ada kena mengena dengan saya begitula juga saya tak suka orang buat kerja saya sebab saya taw perasaan itu dan saya tak sukakan perasaan itu!! |

| Jadi saya tiada hak untuk menyuarakan semua itu..dan saya diam sahaja dengan harapan akan difahami tapi itu semua tak mungkin...kita cuma perlu berdiam diri sahaja dan pedulikanlah hak dan kebebasan untuk bersuara itu..|

Zetti camtu camni

MUKA FOKUS..SALIN NOTA..KONON JE :p














 

CUBA MEMAHAMI SEGALA ISI PERBINCANGAN..KADANG2 BERANGAN JUGAK BILE DA BOSAN..HAHA :p

















MUKA GEDIK SKET JE BILA DAPAT JUMPE MR.ADORABLE..WEEEHOOO :p













 
MUKA BORING..TATAW NAK FIKIR APE TIME NY..MAYBE DISEBABKAN DA PENAT ATAUPUN..FIKIRKAN MR.ADORABLE..HEHE :p
















TIME NY MAYBE BETOL2 FOKUS..EH BETUL LA MESTI KENA SENTIASA FOKUS DALAM BEKERJA KANNNN :p

Monday, July 18, 2011

nampak ny?




 | Tak pasal-pasal disebabkan tekadnye untuk memakai jersi MU dengan Nama Wayne Rooney on it semasa perlawanan persahabatan Malaysia menentang Liverpool beberapa hari yang sudah..dengan tindakan tersebut, beliau telah diboo, dihalau dan diarah membuka baju oleh penyokong pasukan Liverpool..tapi rasenye tak sia-sia bila Wayne Roonie menggelarkannya sebagai "Legend" well done, Sir!! |

Friday, July 15, 2011

Rindu

| Ingin ku nyatakan yang aku amat merindui dirinya..tiba-tiba tanpa diundang perasaan itu datang..rindu untuk kembali ke saat-saat itu..tiada siapa diantaranya..hanya kami berdua..tapi ketahuilah itu semua tidak mungkin akan berlaku..tidak mungkin..jadi bila rindu..aku ingat kenangan2 lama itu..cukuplah..aku tidak akan meminta lebih..sekurang-kurangnya aku pernah lalui saat-saat manis itu..*senyum sendiri.. |

Terkebelakang..

| Apo nak dikato? semuanya jelas dan nyata..katelah apa sahaja..yang membenci semakin membukit..kesalahan apa? tidak pernah dikata..di belakang kedengarannya...die itu..die ini..die camtu..die camni..ish menyampahlah die...ish die engat die.. dot dot dot semua jelas dan nyata semua dinyatakan di sudut yang boleh dibaca dan semuanya aku tau..cuma..senyum dan cuba hadapi..mungkin ada salah dimana mana. aku tidak sempurna. aku hanya menjadi aku. dan maaf sekiranya tidak mampu menggembirakan diri kalian. aku bukan siapa-siapa |

Cute, he is! :p