Friday, June 24, 2011

Jumaat yang Indah

| Sape tak suke hari Jumaat..hehe kalo buat survey mesti la ramai y suke hari Jumaat ..bukan sahaja kerana ianya penghulu segala hari tetapi ia juga merupakan hari untuk rehat dengan lebih lama bagi mereka2 y bekerja especially yang bekerja kerajaan dan especially golongan wanita..sama cam aku, aku pon suka hari Jumaat..boleh gi shopping..jadi kurangla sket stress tu..hehe :p |










| Isu semalam dengan bos tataw ape kesudahannya kerana bos tak masuk office ariny..attending meeting..jadi tengok la camane..pada aku, aku sudah lakukan tugas aku seperti yang diamanahkan..tapi kalo masih tidak memuaskan hati dia, tiada penjelasan la di sini..mungkin aku belum cukup bagus lagi la..mungkin...Ok biarkanla persoalan itu di situ..kita lihat la bagaimana kesudahannya nanti..kalo keputusannya tetap juga ingin mempersalahkan aku, terima ajelah..aku ny siapa je..yang disuruh buat itu ini dan yang dijadikan tempat untuk dituduh atas sesuatu..redha aje lah... :p |







| Pagi tadi entah bagaimana tetibe teringatkan dia..dia yang aku jumpe beberapa bulan lalu di satu kursus..masa kursus tu just cam hai-hai dan sembang2 je..amek no.phone tak, add fb tak, follow on twitter pon tak, of course la..saya ny kan pemalu sket.hehe..jadi camtu je la..tapi pagi tadi tetibe teringat betul kat dia..ntah kenapa..dan pastu nak dijadikan cerita masa da sampai kat office masa berjalan menuju ke lif, tetibe terpandang seseorang yang nampak sangat familiar..dia lah!! hehehe..waaa..nak terjumpa rupanya patutla teringat2..hehe..tapi malangnya time tu aku pon da lambat nak gi punch card dan dia pon ngah sembang ngan maybe kawan die..jadi just senyum dan berlalu je la..tapi happy la coz leh la jumpe die lagi..hopefully ade la chance nak jumpe lagi pasni..hehe.. InsyaAllah :p |

Tuesday, June 21, 2011

Love this song.. :p

tumblr.com

| Haha..yesterday..bukak balik account tumblr. the main reason is, searching all about glee thingy..woott..hehe..and it is more easier for me and more interesting..!!so check it check it out..!!
itsjustmeandme.tumblr.com |

Monday, June 20, 2011

Movie..!!

| Lately ade la peluang dan rasa untuk menonton movie..seriously memang da lama tak di nonton movie..tiada yang sudi menemani kan..alaa cian..haha..gi sorang pon boleh sebenarnye..tapi kurang rasa best la kan..nak bercerita pasal movie mesti kena ade orang teman..tapi ok la..last week went to watch these two movies..not that bad. in fact, I would call it, superb!! best sangat..tak sia-sia la menonton..|

| Okey, first aku nak cite pasal movie Super 8..filem yang diarahkan oleh J.J. Abrams dan diterbitkan oleh Steven Spielberg...first2 cam tak yakin la ngan cite ny tapi at that time, movie ny je y ade sit y best sket (tanpa perlu dongak bile nonton) jadi nonton la movie ny with less expectation..tapi first 5 minutes da teruja da..first2 teruja sbb Joe Lamb lakonan pelakon kanak2 y comel Joel Courtney..comel sangat budak ny..rasa cam nak tgk muka die je..hehe dan juga lakonan bersahaja rakan2 yang lain..kelakar tgk gelagat dorang ny tapi walaupun masih kanak2 tapi dorang mempunyai jiwa yang sangat besar untuk menerbit filem mereka sendiri. semasa proses pembikinan filem di sebuah stesen keretapi lama, berlaku satu kejadian yang mungkin membuatkan sesapa sahaja yang menonton tak senang duduk iaitu insiden perlanggaran sebuah kereta api dengan sebuah trak.|

Joe Lamb on the right..so cute he is :p
| Bermula dari situ, pelbagai insiden berlaku..dan pengajaran yang boleh aku ambil daripada movie ini ialah semangat untuk meneruskan cita-cita walaupun betapa besar cabaran yang mendatang..kasih sayang yang erat dan utuh antara kawan-kawan dan anak dan bapa boleh dilihat dalam filem ini..cuma yang tak berapa best bile part ending tu, bile Joe Lamb bercakap dengan alien..cam tak berapa logik la..tapi boleh la..kalo kanak2 tgk maybe dorg teruja lebih..tu je y tak berapa logik sket..tapi itula sebenarnye motif movie super 8 ny..hehe..tapi untuk overall result, best...and I give 4.5 over 5 la.. :p |


| Filem kedua pula, X-Men First Class...and with less expectation gak bile aku pernah review movie ny tapi xde pon nama Hugh Jackman yang sasa dan handsome tu..so, aku rasa mesti tak best..tapi silap la telahanku itu, memang best pon..dan suka sangat ngan watak Professor X..sangat bijak pada pendapat aku dan sangat menjaga mutan2 yang dibawah jagaannye itu untuk membentuk satu kumpulan bagi menentang Sebastian Shaw dan paling best Charles Xavier atau Professor X tu boleh bertelepati..boleh melihat apa yang difikirkan oleh orang lain..hebat sangat..!! dan X-Men : First Class ny menceritakan bagaimana bermulanya persahabatan antara Professor X dan Magneto dan bagaimana Professor X boleh lumpuh dan sebagainya..dan ianya sebuah filem yang hebat..!! :p |

Biskut Wafer Cubes Music Munchy's

| Entry ny tiada kaitan pon ngan tajuk tu.cuma nak menceriakan hariku je..Hari isnin, biaselah..semua orang tak de mood sangat..muka semua orang pon cam stress je tataw la stress busy atau stress berperang dengan diri masing2 melawan mood yang tak berapa nak ade tu kan.tambah2 lagi kalo ade y kena marah ngan bos yang juga mungkin mood ngah swing..jadi aku hadiahkan senyuman..harap2 dapat membantu menceriakan sedikit hati mereka.. :p |

| Dan aku dengan bestnye datang kerja melenggang kangkung..dengan bersemangat untuk bekerja tetapi malangnya sume thumbdrive yang menyimpan semua dokumen berkaitan kerja elok je tinggal di rumah.nak suh sape ntah buat keje kat umah tu? haha..adoi..tak abes lagi kesengalan yang sepatutnya tak perlu ade tu..jadi hari ini nampak je bos berdoa cepat2 supaya jangan lah die mintak ape2 dokumen..setakat ini belum ade lagi..hehee...Ya Tuhan mohon la kurangkan sedikit sikap pelupa hambamu yang comel ny ...amin.. :p |

| Sedar atau tidak kadang2 kata2 kita boleh mengguriskan hati seseorang. Berlaku depan mataku dan disaksikan oleh telingaku pagi ini..apabila seorang bos bertanyakan status bengkel yang perlu dilaksanakan dalam masa terdekat kepada seorang pegawainya, tetapi dijawab acuh tak acuh dan pada aku, sedikit rude la..ntah kenapa aku rasa ini tak patut berlaku kerana seorang ketua harus dihormati walau rasa menyampah camane pon dengan sistem kerja yang dilaksanakan.Tapi mungkin tak semua mengamalkan prinsip itu kot jadi aku akan ingatkan diri sendiri untuk sentiasa menghormati dan tidak menyakitkan hati bos aku..after all, keikhlasan itu penting.. :p |

Friday, June 3, 2011

Saat Gembira

| Curi masa untuk mencari ketenangan hati dan berjumpa kesayanganku semua..(walaupun kalah) mereka2 semua da sama dengan juara2 yang mewakili negeri masing2..dan aku hanyalah seperti kanak2 riang yang tataw main pon..hehe..tak kesahlah janji gembira..!!dan inilah gambar2nye... |

:p

Just saying

Few things are more disheartening than the realization that some people you've trusted aren't who you thought they were. You may have felt deep inside that something was wrong, but direct questioning got nowhere. You're relieved your original suspicious are confirmed.