Wednesday, April 20, 2011

Ouchhhh...it's hurt my heart.. :p

| Da lama rasenye tak meluahkan perasaan kat sini sebab semua yang berlaku pada aku biase je..tiada yang luar biase. pendek kata, boring lah.haha with the routine office work thingy, gaduh ngan bos.pergi kepada officemate untuk luahkan rasa tak puas hati, but on the next day, the officemate tu pulak pergi bercerita dengan bos apa yang aku luahkan pada die sebelumnya.dan aku berfikir sekejap.what am i supposed to do? and who am i supposed to trust when this things happened to me over and over again? huh.  but don't worry.perkara seperti ini da banyak kali berlaku dan aku 100% bersedia untuk menghadapi semua ini kecuali rasa kecewa yang tak boleh elak tu je la.tapi boleh recover dengan cepat.yes..!! haha.coz I am pretty confident that i don't deserve to feel hurt especially by those who are not important at all in my life.and now, i can smile from ear to ear.hehehehe..well done Jetty. Jadi semua yang berlaku pada aku tiap2 hari perkara yang sama.jumpa orang yang sama, berbicara perkara sama, mendengar suara yang sama, terasa hati tentang subjek yang sama dan berfikir to moving out from here..please let me out of here coz i can't stand it anymore..at one stage, when your effort and your good seems isn't good enough and people tend to always find your fault and forced you to do other people's job.what will you feel? pissed off of course.and me.masih berada di sini.memendam perasaan.mencari motivasi diri setiap hari supaya apa yang bakal dikerjakan mendapat keberkatan untuk rezeki yang halal.itu je.dan bertahan hanya kerana family aku yang aku cintai.jika tak fikirkan itu, aku mungkin tidak lagi berada di sini.aku mendengar kata mereka2 yang lebih berpengalaman."Sabar la.kat mana-mana pon keje susah", "Kat mana-mana pon ade bos yang berperangai ntah pape", "Nak buat camane sabar je la.dia kan bos" dan "Tak sabar nak tunggu dapat keje lain" oh.aku engatkan aku seorang je yang duk berperang dalam diri dan menunggu masa yang sesuai untuk melarikan diri daripada sini, rupa-rupanya am not alone.i think am alone but thanx God, am not.certainly..!! |

| And it so easy to ruin the moment.entah kenapa.sukar diselongkar sebab musabab kenapa manusia lebih  bersifat pentingkan diri dan emosi sendiri tanpa memikirkan kesan atau akibat sekiranya dia menunjukkan emosi2 yang negatif itu.aku sendiri pon kadang2 tak boleh kawal emosi.bila dalam keadaan tertekan, penat, dan berhadapan dengan perangai manusia lain yang kadang2 too selfish.tapi bila aku fikir silap aku, akan minta maaf dengan sesiapa yang mungkin terasa dengan sikap aku yang agak melampau sebentar tadi.tapi aku belum nampak tindakan yang sama daripada sapa2 sekiranya aku terasa dengan mereka.maybe mereka selalu pakai topi "give a damn" so that mereka tak kisah sangat apa yang aku rasa.tapi tidak mengapa.inila kehidupan.tiada mereka, sunyi juga hidup aku yang sentiasa sunyi ni.at least tau juga la aku camane nak melaha, membuli, menggelakkan, mengutuk sket2, dan mengenal patern2 manusia ny.dan sesuatu yang jarang aku perkatakan, aku sayang mereka.dengan pelbagai ragam tu yang membuatkan aku happy.walaupun aku tidak lagi di sini mungkin suatu hari nanti.tapi mereka akan tetap di hati aku.bertuah rasanya ada mereka.tapi life must go on.mereka juga ada hidup sendiri.aku juga.akan mula mencorakkan kehidupan aku yang sudah berada pada fasa yang lebih matang dan sepatutnya lebih memikirkan kehidupan berumah tangga dan hidup bersama insan lain.tapi perkara itu biarlah berlaku secara semula jadi kerana aku masih takut untuk menghadapi perkara yang paling penting itu.aku takut untuk disakiti lagi.terlalu takut.dan aku gembira kerana family terutama my mom tak pernah memaksa.dan dia paham.dia sendiri cakap perkara tu biar berlaklu dengna sendiri.sayang ma.big hug.huhu |

| Dan of course masih lagi obses dengan Glee.wootttt sangat best lah.season 2 laaaagi best.suka tengok Rachel Berry yang dikecewakan tapi tetap fokus dengan minat dia dan dia berjaya membuka mata ramai pihak.walaupun mempunyai perangai yang kadang2 self-centered dan annoying, tapi dia tetap pendirian dan yakin dengan apa yang dilakukan dan tetap setia dengan perasaan die terhadap Finn Hudson walaupun cintanya sudah ditolak untuk memilih Quinn Febray.wajah-wajah ceria, vokal yang mantap, tarian yang segar dan lagu-lagu yang menyentuh perasaan membuatkan aku terus mengikuti siri Glee ny.and ade ke sesiapa yang boleh terima aku yang terlalu obses ngan rancangan tv ny? haha.dan sangat adore Sam Evans a.k.a Chord Overstreet yang comel tu.dan terbaru mengagumi suara Blaine a.k.a Darren Criss.seriously dorang ny suma berbakat.dan natural.i just loved it.loved it..!!and drama-drama mereka membuatkan aku berfikir tentang kehidupan aku, ada juga kaitannya.dan memberi inspirasi juga la..cumanya aku tiada geng untuk bercerita tentang keobsesan aku ny..bila aku cerita je.sume org cam tak paham dan ade yang tanak amek taw pon.huhu..it's ok lah.minat sorang-sorang pon tak pe kan :p |

| Banyak benda jadi kat aku lately.hal adik aku yang tak pernah2 learn from mistakes.da berkali-kali buat hal dan skang ny yang paling teruk la aku rasa.sampaikan aku da tak tau camane nak fikir lagi.among all, yang paling aku risaukan ialah my mom.biasela seorang mak mestila akan lebih risaukan anak-anak.lebih2 lagi anak jantan dia yang sorang ny, ma aku sayang sangat.dan walaupon perangai dia tak cam ntah pape2, ma aku tetap juga taking care of him.tolong dia.tak senang duduk fikirkan anak yang sorang tu walaupun da jadi bapak orang dan umo da besar panjang.tetapkan nak susahkan ibu bapa.aku pon tak paham kenapa dia tu jadi begitu.aku kesiankan ma aku.aku tanak dia susah2 fikirkan adik aku tu sangat sedangkan dia akan terus ulang bikin masalah.cakap aku langsung tak dengar.cakap dia yang paling hebat dan semua betul.skang tak de duit nak makan dan nak jaga anak bini, abah dan ma aku la yang kena tanggung.keje kejap2 berenti.damn am so stress bila fikir pasal ny.tapi tiada siapa yang paham dan tanak susahkan sesiapa dengan masalah aku ny.tapi seriously aku kadang2 tak boleh da nak fikir pasal ny.aku berdoa je moga dia berubah satu hari nanti.demi diri dia sendiri, wife dan anak die dan juga ma dan abah.bila cakap pasal ma dan abah, terus rasa nak nangis.aku jauh dari mereka.tiap2 hari bekerja keras untuk anak-anak.aku harap sangat boleh dapat keje yang lagi bagus untuk senangkan mereka dan mereka tapayah susah2 keje lagi.insyaAllah berikan aku sedikit masa.rezeki itu akan datang.aku yakin. Tanggungjawab aku masih ada lagi untuk adik2 aku yang lagi 2 orang tu, sorang menunggu untuk panggilan ke universiti of course lagi banyak wang diperlukan untuk tujuan itu dan sorang lagi adik bucuk yang akan ke sekolah menengah tahun depan.kena bagi perhatian lebih tu.tanak la jadi cam abang dia.insyAllah.aku akan lakukan yang terbaik untuk mereka yang aku sayangi ini.aku yakin Tuhan bersama aku dan memberi aku kekuatan. |