Wednesday, March 16, 2011

Matamu...(senyum sendiri)

| Hehe..bunyi cam orang angau je..sebenarnye xde papepon..itu adalah teknik untuk menenangkan diri ngan bos yang officially jadi my worst nightmare...jadi layan2 feeling ny is the best way la kot..?? hehe.. tapi semalam teringatkan die..wuuuuu...entah kenapa...kate orang-orang tua, kalo kite asyik duk teringatkan orang tu, maksudnya orang tu pon duk teringatkan kite..haha..poyo je..tak mungkin la kan..?? die tu lagi busy dari Perdana Menteri kot..??banyak lagi keje die nak fikir..fikirkan aku..?? membazir masa je kot..?? tak pela..next time boleh jumpe lagi..can't wait..hehe..emmm..tak kisah la semua itu..yang penting bila engatkan dia kan aku rasa cam happy sket la..hehe..gedix tol..sama gak ngan monitor pc aku ny asyik duk tergedik-gedik je sejak dua menjak ny...tak tahu la ape puncanya..membuatkan aku berasa tersangatlah tension..da keje banyak..mata aku ny da cam nak naek juling duk ekut skrin yang duk tergedik-gedik tu..pastu selidik punye selidik rupanya mouse yang problem..pastu nak mintak tukar pon punyelah susah kan..huuuuu memang tak pernah nak bagi aku bekerja dengan aman lah..sabau jetty sabau..harap2 dalam masa terdekat ny dapat la..kalo tak, aku pegi je beli sendiri mouse kat mana2 kedai.. :p |

| This week, my beloved friends sume fly ke Kuching untuk attend wedding kakak Mr.Baru dapat keje...bestnye kalo aku dapat ikut..i need to be out of here..kepala da ting tong kadang2..tapi..banyak sangat komitmen..dengan lesen keretanya..kalo aku skip kang membebel lagi orang tua tu..da la cam tak kesah sangat..aku bayar ok..?? menyampah tol..sib baek sebab aku nak belajar kete ngan die, kalo tak, memang aku malas pon nak deal ngan die da..sabar je la..insyaAllah, cepatla aku dapat lesen..tak yah aku nak jumpe cikgu yang tak best tu lagi..hehe :p |

| Dan sebenarnya...aku mencari peluang untuk terus berjaya dalam hidup..aku tak nak bataskan semuanya setakat ini sahaja..walaupun kekuatan dan semangat tu semacam da tak de..tapi akan aku cari ia di mana-mana..insyaAllah ade lagi saki baki untuk aku..aku nak jadi seorang yang berjaya..tanak dipandang remeh dan dijadikan sebagai bahan untuk mengumpat dan bergurau senda lagi..aku mahu buktikan yang aku ny bukan seperti yang mereka sangka..yes..!! I will... but not here la..with Mr. Worst Nightmare Boss, dunia aku memang cam kelam je..i better move out from here... :p |

Friday, March 4, 2011

Mendung..tapi masih tersenyum :p

|Apa yang mendung..?? cuaca ke..?? a'aa cuaca yang mendung..perasaan juga mendung..entah kenapa.. mungkin kerana tekanan, kepercayaan yang diragui, perasaan ingin menjadi lebih bahagia dan happy seperti orang lain, perasaan untuk lebih dihargai, perasaan untuk lari jauh daripada masalah dan sebagainye lah..haha..nobody will understand it..but it's ok lah..it's better if nobody understand..|

|Aku berharap sangat supaya tiap-tiap hari bile aku datang bekerja aku akan tabah menghadapi semua orang dan semua yang mendatang..tiap-tiap pagi aku akan bersemangat untuk ke tempat kerja..menghias diri untuk kelihatan sempurna dan memberikan lebih semangat (walaupun muka berparut skang)..tapi mesti ada je yang akan memusnahkan hari2 indah aku itu..dan aku akan pulang dengan perasaan yang tertekan dan mengharapkan esok akan kembali cerah untuk aku tersenyum kembali..atau mungkin aku sendiri yang bersalah..?? aku cuba juga muhasabah diri..tapi semua yang aku jumpa semua yang aku berkomunikasi bercakap pasal benda yang sama..jadi adakah kesalahan itu terletak pada aku? jika benar begitu, aku sedia untuk mengubah diri aku..sebab aku tak nak kehilangan apa yang aku ada sekarang ini..tapi bagaimana kalau aku da berubah tapi orang lain yang belum dapat mengaku kesilapan mereka..meraka masih meletakkan kesalah di tangan orang lain..sebagai contoh..hari ini..aku mendapat tugas daripada bos untuk menyemak memo untuk dikeluarkan bagi mesyuarat minggu hadapan..memo yang sepatutnya disempurnakan oleh pembantu tadbir itu diserahkan bulat-bulat kepada aku..ok lah..aku cuba la tengok..apa kesalahannya(semasa meeting sambil mendengar amanat pengarah)..setelah diteliti...ejaan salah di sana sini, ayat tunggan terbalik, allignment pon tak betul..pastu aku pergi la kepada pembantu tadbir yang sepatutnye buat memo tersebut..sekali aku kena marah dengan pembantu tadbir..seorang penolong pengarah dimarahi oleh seorang pembantu tadbir. sebab aku tanya nape surat tu banyak salah..pastu die ungkit yang lepas2..memang agak membengangkan la...ok tanak bercakap soal status skang..tapi dia tak boleh cakap camtu at the first place sebab memo, surat dan sebagainya adalah tugas dia..dan...bila dipertanggungjawabkan untuk buat tu, sila la tengok sket..proof reading la sket..fikir la sket..jangan la bulat2 nak serahkan kepada ketua unit untuk membetulkan kesalahan yang remeh tu..tolong lah..no wonder la bos asyik pulangkan memo tu da dekat 10 kali..adoi..aku semakin tertekan..tengok2..akhirnya benda tu aku pulak yang kena buat..padahal ade banyak lagi benda lain yang aku perlu buat..berikan la aku kesabaran... |

| Setiap hari aku belajar untuk menjadi lebih baik dan cuba berlaku baik supaya tiada orang yang marahkan aku dan terasa hati dengan aku, jika tersalah cakap, cepat2 minta maaf ..tapi nape orang lain tak pernah untuk cuba tidak memberikan tekanan kepada aku..?? apa yang perlu aku lakukan..?? aku risau belom apa-apa nanti aku yang berhenti je keje..tapi aku harap aku boleh lagi bersabar..insyaAllah |