Sunday, December 19, 2010

 Glee collection.. :p

http://www.youtube.com/watch?v=7Tt2u-S7NTs

http://www.youtube.com/watch?v=oNHTCglQ_Wk

who i am

| I want someone love me for who i am..ahahha... itu lirik lagu je..tp mengharap juga la kan..supaya dipertemukan dengan seseorang yang boleh terima aku seadanya..sebab aku bukan la seorang yang perfect..kurang di sana sini..so, seseorang itu hendaklah dapat menerima aku sepenuhnye no matter how weird i am..tapi impian je..boleh ke jumpe.?? kalo jumpe, boleh ke die suke aku..?? itu persoalannye..adeh..susah jugak fikir pasal jodoh ny kan..?? aku memilih sangat ke..??rasanye tak juga sebab bile aku sukakan seseorang yang pernah aku suka before, rasanya takde la memilih coz yang lepas2 tu takdelah handsome cam Josh Duhamel pon..hahah oppsss...itu bukti nak menunjukkan aku tak memilih pon..aku cuma belajar daripada pengalaman yang lepas..dah cukup la tu rasa perasaan yang tak best tu kan..skang tiba masanya untuk aku bahagia pula..kan? kan? kan? |

| Bulan depan kalo nak cuti selama sebulan boleh tak..?? penat betol ny..keje back to back ke situ ke sini tanpa henti..aku penat mental dan fizikal..syukurla minggu ny leh la jugak rest kat umah..i deserve for at least a day leave but it seems so many things to do..with the situation yang cam semua orang da give up dan cam tanak pedulikan ngan ape yang jadi, membuatkan aku sedikit stress la..yea..syukur alhamdulillah aku dpt keje ny..tp bile reaction daripada some people tu membuatkan aku rasa nak pergi dari situ je..tapi fikirkan its about my future..bukan senang aku nak dapat ke tahap ny kan..tengok la perjalanan aku, aku rasa aku ada sedikit luck yang aku tak dapat dari segi laen..so, aku lucky dalam hal ini atau mungkin doa aku baru dimakbulkan..so, aku cakap kat diri aku, aku takkan mengalah..biarlah semua yang ada dah cam nak mengalah dan salahkan orang itu orang ini, tp biarlah aku berada di sini sebab aku nak belajar dan aku nak pengalaman..bila aku rasa pengalaman aku ny da agak cukup..dan tiba la masanya aku pergi dari sini..pergi ke tempat yang lebih sesuai untuk aku kot..we will see la camne.. tapi at the time being..aku nak ignore sume yang nak jadi dan semua perangai orang tu..yang penting aku akan belajar sebanyak yang mungkin demi masa depan aku..insyaAllah |

| Wooottt...lately mimpi yang bukan2 je..banyak betul wajah yang tak disangka2 menjengah dalam mimpi aku tu..bile bangun tersenyum sendirian pon ade gak..hehe..senyum bile wajah yang aku suke la..bile wajah yang tak berapa suke tu..termenung gak la kejap..tertanya2 kenapa wajah die kenapa..?? hehehhe... macam2..mimpi itu hanyalah mainan tidur..tak dinafikan memang aku ingin bersendirian skang..tak mau susah2 fikir pasal hal orang laen dan tak mau sebarang masalah dalam hidup..tp at the same time..nak jugak la ade someone special dalam hidup..cume takut pengalaman lama jadi lagi atau takut nak memulakan..?? hehehe... malu kot..cam da banyak kali nak cuba..tapi tak berani..takot si dia pula tak boleh terima aku...yela..aku ny bukan la baek sangat kan..tp aku masih tahu adab budi sopan santun orang melayu kite..wah..hehhehe..cume aku cam agak malu la kalo nk start dulu kan..emmm...tengok je la camne nnti..heheh...gedix jap :p |

Thursday, December 16, 2010

Masih sama..

| Aku bersyukur dengan apa yang aku dapat..rezeki tak putus lagi la..alhamdulillah..makin meningkat dan insyaAllah aku akan lakukan yang terbaik dan buktikan yang aku worth to pay for..at the time being, buat keje2 biase yang selalu aku buat dulu la..tapi macam lebih berat je tugas tu..tapi berbaloi lah orang kate..kalau dapat gaji elok tapi keje cam biase-biase je orang kate makan gaji buta lak yea dak..?? hehe.. so, skang masih berjalan seperti biase..pegi audit..planning untuk memantapkan database...dan semua lah..dan baru2 ny hasil kerja kami di unit universiti penyelidikan telah keluar paper..haha..at least ade la jugak publish kan...walaupun sikit je..syukur la nak, daripada xde.. :p
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Pencapaianuniversitilahirmodalinsandiutama/Article/index_html

| Mereka menggelarkan aku dengan panggilan Cik Jett..haha..cam tak sesuai je..cam agak geli je..so, it's better for them to just call me as they call me before la..aku tak pentingkan sangat panggilan or status or what so ever..y penting aku boleh buat kerja dan jalankan tanggungjawab yang bos amanahkan dengan baek sudah. yang laen2 doesn't matter to me at all |

| Kali ini, jumpa dia lagi..saat ini tak sama dengan pertama kali aku melihat die dulu..dulu aku agak gugup..tp kali ini siap da boleh buat gurau2..die selalu buat2 marah aku..haha..perli2 aku..tp die tetap my prince charming la..cumanya in dream je..tak mungkin la jadi kenyataan kan..tapi aku bahagia di samping die 2 hari ny..senyuman die..hmmmm...cair la kejap..haha..walaupun bile menjengah ke encik di atas talian sering kali juga la terasa dengan statement2 dan kenyataan orang2 yang sedang bahagia tanpa aku dan orang2 yang aku boleh say good bye untuk dia...tapi dia tetap menenangkan aku..owh i wish i could find someone like him..one day..wish..wish..wish..insyaAllah |

| Skang ny ngah mode ingin bercuti, ingin bercinta, ingin bergembira, ingin pergi jauh, ingin lari dari kebiasaan, ingin lari dari masalah, ingin rasa suasana baru, ingin berada di samping family, ingin jumpa dia..dan ingin hentikan apa2 yang menyakitkan hati aku selama ini...ingin bercuti ke pulau2 untuk tenangkan diri..mana la taw..jumpe prince charming kat sana ke..?? hehe..yang cam Eugene dalam cite Repunzel tu dan ingin rasa gembira..tp at the same time..cuba untuk tidak disakiti hati lagi..nak elak perkara2 yang boleh buat aku sakit hati lagi..sebab da penat..biarlah aku cari peluang untuk bahagiakan diri aku pula..dan biarlah mereka dan keadaan yang tidak menyukai aku tu aku tinggalkan..senang hati semua orang..kan..?? |