Friday, October 29, 2010

Banyak perkara

| Saat ini, di mana-mana...di office, di facebook, di telephone, di tv, di radio dan di merata tempat...semua orang duk sibuk berbicara tentang perlawanan bola sepak liga Malaysia Kelantan vs Negeri Sembilan..aku sebenarnya tak de nak amek pot sangat..tapi bile semua orang duk memperkatakan tentangnya...haruslah aku pon sama rasa semangat tu..dan melalui pemerhatian aku, pasukan kelantan agak menyinar la tahun ny..walaupun dicemari dengan keganasan penontonnya di hampir setiap kali perlawanan, dan yang paling teruk semasa perlawanan dengan selangor di stadium melawati baru-baru sehinggakan ada yang meninggal dan cedera..hmmmm...tak tahu aku nak cakap apa sebab mana-mana pon nanti akan dikaitkan juga dengan setiap rakyat kelantan termasuk aku..of course la aku rasa malu..tapi biarla..asalkan bukan aku yang buat semua tu..lain la kalo aku yang jadi mastermind semua keganasan tu..haruslah kena penjara seumur hidup baru tenang sket orang laen nak tgk bola sepak..haha.. hemmm...aku rasa hal ini perlukan kesedaran masing2 la..kalau dibicarakn lebih2 kang ade lak yang terasa...so, kepada semua yang da beli tiket dan bersemangat gi beli jersi kelantan atau apa-apa yang melambangkan sokongan anda untuk pasukan kelantan...menonton la dengan baik yea..?? kalo boleh..duk diam2..dan bersorak bile gol je..boleh...?? hehe |

aik...fasha sandha pon sokong kelantan ke..?? haha..tgk..?!! bukan calang2 penyokong pasukan kelantan...hahaha.. :p                     


| Aku merajinkan diri dengan mencuri masa untuk menjengah encik di atas talian kejap...dan aku nampak seseorang da tukar profile pict..cam suspen je...it's my beloved lil' sista..dan aku suke tgk profile pict..sbb aku cam nampak diri aku kat situ..cam aku zaman-zaman sekolah dulu..yang bezanya cuma aku pakai uniform biru untuk Pembantu Rakan Sebaya (PRS) (bantu la sangat kan..??) hehehe... dan tugas aku skang untuk membantu membuat dia bertenang..maklumlah da nak SPM ny..macam2 lah jadi..ade masalah ngan kawan2 la..ngan cikgu la..sama gak ngan aku dulu..tapi aku boleh je hadapi sume tu..so, aku nasihat la sket2...dan berharap dia akan ok dan dapat amek exam nanti dengan tenang..insyaAllah...dalam usia dia tu memanglah macam-macam perasaan ada..aku paham..tapi aku yakin dia boleh handle sume..mestilah..aku kan kakak..?? hehehe tetibe je.. dan rindu juga adik mucukku, Zaim...apalah yang dia buat skang agaknya...biasanya hari jumaat camny, dia akan gi ke pekan ngan my parents...ada pasar Jumaat..banyak la yang nak dibelinya..hinggakan kalo aku balik kampung time raya...kalo aku tanya mane nak beli satu-satu barang tu, dia dulu yang tahu mana kedai yang terbaik..haha..baguslah adikku...rindulah...!! =) |

Thursday, October 28, 2010

Duk sesaje

| Semalam hari yang busy sampai nak duduk tak sempat, ke sana ke mari dan seharian jugak la namaku berkumandang satu office...(boss asyik panggil nama aku  je..) haha... dan semalam jugak la semua orang nak mintak itu ini...dan semalam jugak aku terpaksa pulang ke rumah ku yang berada nun jauh di Taman Melati sana dengan menaiki ERL...first2 mmg agak cuak sbb bile kuar je office dalam pukul 6.45 petang tu, keadaan cam da gelap..aku sorang-sorang dan nak ke putrajaya sentral tu..tp ku gagahkan jua dan kuatkan semangat..dan..senang je..xde pape pon...sampai je kat putrajaya sentral tu..hehe.. saje je bikin cuak sorang-sorang kan...pastu da sampai kl sentral da ok da la..da sampai kat wilayah sendiri kan..chewah..hehe... |


| Hari ni lain pula ceritanya...aku rasa cam kemalasan beraja..adeh...apa yang aku buat...?? bersembang...fb...download lagu...kacau-kacau orang...update buku catatan yang kena hantar pada 30@31 setiap bulan (tp baru sampai 4 haribulan..hehe) pastu paling best..main game..hahah...yeahuuuu...mmg cam takde keje la kan..sib baek tak de keje urgent sangat...kalo tak, muka orang pon aku tak pandang...dan orang pon takot nak pandang aku..cam tertulis je kat dahi " roarrrrr...saya garang harini..jgn tegur saya" hhahaha.. xpela..bermalas-malasan bukan selalu pon...but i feel great today..sbb pakai baju baru..hehe..(baju mak sebenarnye..sib baek la sama size ngan my beloved momma...boleh je amek baju mak.. sorry mak, hehe) |

| Dan...aku tak suka sangat bile ade orang sebuk je nak pandang aku..cam tak pernah nampak orang..entahla..aku rase aku tak kenal pon die..kalo betul die tu kenal aku...tapi aku mmg tak kenal die..rase tak best bile dipandang camtu...bukan sekali dua, tp tiap kali bertembung kat mane2 ke mesti die pandang semacam..ish...tak selesanyaaaa....tolong...!! |





Sunday, October 17, 2010

Hari-hari ku berlalu....

| Aku bukan lah Paris Hilton yang sentiasa diselubungi dengan kemewahan dan diselimuti wang ringgit dan berlian..aku juga bukan Ivanka Thrump yang sentiasa dipandang tinggi dek kecantikan dan kemewahan dan kebijaksanaan yang diwarisi bapanya...dan aku bukanlah Shah Rukh Khan yang sentiasa menjayakan watak dalam setiap filem...aku hanya manusia biasa..aku makan gaji..pergi kerja pagi dan pulang kerja petang..hari-hariku berlalu dengan perkara rutin..cuma kalau aku teringin untuk berjalan-jalan aku akan ke tempat-tempat tertentu dan pulang sedikit lewat...dan lari la sedikit daripada rutin...pulang ke rumah..basuh baju..iron baju...lipat baju...bersedia di depan tv..menunggu rancangan kegemaranku setiap hari...(buat masa ini sangat suke Habil&Qabil...owh abg Aaron..hehehe ) pastu abes drama kegemaran masuk tidur...jam 5 pagi bangun untuk ke tempat kerja semula...emmm...kadang-kadang aku happy...dan kadang-kadang aku bosan... bosan dengan rutin yang bosan itu...!! tapi inilah hidupku...mungkin untuk jangka masa setahun lagi atau lebih atau dalam masa terdekat ny aku mendapat peluang untuk mengubah rutin ini...?? tiada siapa tahu... :) |

| Dan..yea...aku kecewa..kecewa dengan kau akhir-akhir ini..terlalu kecewa...aku pon tak paham kenapa kau sanggup kecewakan aku...aku anggap kau da berubah dan takkan kecewakan aku lagi..tapi kau tetap kecewakan aku...tetapi kali ini...aku terima nya dengan tawa ...aku boleh tersenyum dan tergelak...memang patut pon kau kecewakan aku...aku memang layak dikecewakan...dan seperti tertulis di dahi aku perkataan "untuk dikecewakan for the rest of your life" dan terbuka kepada sesiapa je untuk dikecewakan... tapi aku tidak menjadikan perkara itu sebagai penghalang..aku tetap juga begini.aku tetap juga ada impian...impian yang hanya aku sahaja yang tahu...tiba masanya, aku akan tunaikan impian aku itu..dan pada masa itu, aku takkan toleh ke belakang lagi dan tinggalkan semua orang dan semua perkara yang pernah mengecewakan aku...aku tidak berdendam...tapi aku cuba untuk beri ruang...baik kan aku..?? hahaha... tak kisah walaupun aku kecewa...sebab aku yakin kalau aku kecewa sekarang..ada hikmahnya untuk kemudian hari.. dan aku akan bersabar untuk bertemu hikmah itu.. :) |

| Hari ini..dalam kesibukan aku menyelesaikan tugas2 untuk event yang bakal dijalankan esok dan hari-hari seteruskan dengan mengorbankan waktu tidur sudah lebih dari tiga hari... of course la mood pon kadang2 ok kadang cam hampeh je..tapi ada sesuatu yang membuatkan aku cam ok je...heheh..bertemu encik atas talian...encik atas talian tu sudah agak lama tidak menegur aku..sejak kami sama-sama tamat sekolah rasanya..dan rasa seperti gembira la..berjumpa dengan encik atas talian...itu je la..gembira je..at least boleh tersenyum...instead of mood swing kan..?? positive always better than everyting...so, encik atas talian..rajin-rajin la lagi menjengah aku yea...?? :) |